15. december 2018
Henning Larsen Architects, der også tegnede Operaen i København, står bag designet. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S
gallery icon

Se billedserie

Henning Larsen Architects, der også tegnede Operaen i København, står bag designet. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt domicil til skinnernes folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt domicil til skinnernes folk
Opdateret 16. april 2018 kl. 14:54
Ringsted - 16. april 2018 kl. 14:27
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det måske mest ventede nybyggeri i Ringsted - Banedanmarks nye domicil - er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects. Ringer navnet ikke en klokke, gør nogle af deres bygninger sandsynligvis, for firmaet står blandt andet bag Operaen i København, Moesgaard Museum i Aarhus og det saudiske udenrigsministerium.

arrow Læs også: Både Ringsted og Sorø får flere statsjob

Det nye domicil for de omkring 350 medarbejdere, der flyttes til Ringsted i forbindelse med regeringens første plan for udflytning af statslige arbejdspladser, har det forgange kvartal været igennem en konkurrence mellem tre firmaer. Her trak Henning Larsen Architects altså det længste strå i forhold til det visuelle, mens entreprenørfirmaet KPC København A/S skal stå for at bygge lokalerne og stå for driften i 20 år.

Det nye byggeri bygges som et OPP-projekt, hvor et privat selskab bygger og driver bygningen efter et offentligt selskabs ønsker. OPP står for Offentlig-Privat-Partnerskab. Det forventes, at byggeriet af domicilet går i gang i andet halvår af 2018, og at de første medarbejde hos Banedanmark rykker ind i første halvår af 2020.

arrow Udflyttede Anitta: Sjovt men satme også hårdt
17. januar 2018 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk