15. april 2021
Maria Nybo Middelhede
gallery icon

Se billedserie

Maria Nybo Middelhede
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marias verden brød sammen: Sygedagpenge blev opsagt- stik imod coronaregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marias verden brød sammen: Sygedagpenge blev opsagt- stik imod coronaregler
Ringsted - 13. marts 2021 kl. 10:50
Af Ulla Jensen

Maria Nybo Middelhede følte, at hele hendes verden sank i grus, da hun modtog en skrivelse om, at hun stod foran at miste retten til sygedagpenge og blive sendt ud i jobafklaringsforløb, selv om loven siden marts 2020 har givet ret til forlængelse af sygedagpenge på grund af corona.

- Er der ikke noget om, at man har ret til forlængelse på grund af corona? spurgte hun sagsbehandleren på jobcentret, men fik et afvisende svar.

arrow Læs også: Klage til Ankestyrelsen: Tiden blev brugt som faktor

Efter syv månedes svær sygdom i form af en mystisk hjerneinfektion, følte Maria Nybo Middelhede sig presset til at fuldtidsraskmelde sig af angst for at miste sit arbejde, selv om hun i samarbejde med læge og jobcenter allerede var ved at trappe op hos sin arbejdsgiver for til slut helt at raskmelde sig i april 2021.

Alt dette gjorde Ringsted-borgeren voldsomt frustreret, og hun endte med at klage til politikerne i Ringsted Kommunes social- og arbejdsmarkedsudvalg.

Kasper Sonne, socialdirektør i Ringsted Kommune, erkender, at der er tale om et uheldigt forløb, som skyldes et administrativt hul, mens en forlængelse af loven er ved at blive vedtaget.

- Vi har jo ikke noget mål om at ødelægge et liv. Det er ikke det, vi er sat i verden for. Det er drønuheldigt, at hun sidder tilbage med den oplevelse.

- Der kan godt være noget kommunikation i forhold til, hvordan vi får sagt det her på. Vi skal sige tingene, som de er, siger han om sagen, som nu resulterer i et møde med politisk deltagelse i Ringsted Kommune.

arrow Nu går hun til Ankestyrelsen: Det tenderer magtfordrejning
19. marts 2021 kl. 16:53 Opdateret: kl. 16:53
arrow Det lokale boligmarked gløder
17. marts 2021 kl. 18:27 Opdateret: kl. 13:01
arrow Kommune beklager: Vi har ikke talt klart nok
13. marts 2021 kl. 10:50 Opdateret: kl. 08:34
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk