17. oktober 2021
Andreas Karlsen (kons.) tager nødstedte forsamlingshuse til drøftelse på mødet i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 23. februar.
Andreas Karlsen (kons.) tager nødstedte forsamlingshuse til drøftelse på mødet i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 23. februar.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalpolitiker: Vi skal værne om forsamlingshusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpolitiker: Vi skal værne om forsamlingshusene
Ringsted - 18. februar 2021 kl. 13:43
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Uden fødselsdagsfester, konfirmationer, bryllupper eller ja, de ugentlige bankoaftener, står landområdernes forsamlingshuse både tilbage med tomme vinduer og pengekasser.

Det fremgik af DAGBLADETs artikler, både i begyndelsen af januar, men også i dag torsdag, hvor diverse forsamlingshuse melder om økonomisk underskud i kølvandet på corona og nedlukning.

Kultur- og Fritidsudvalgets Torben Lollike (rad. v.) udtalte i januar, at kommunen muligvis ville kunne lempe nogle udgifter til forsamlingshusene, men hvordan skulle drøftes nærmere.

Torben Lollike (rad.), udvalgsmedlem af Kultur- og Fritidsudvalget. Foto: Jens Wollesen

Det undrede dog udvalgsmedlem Andreas Karlsen (kons.), at sagen ikke blev taget op i sidste måned, så nu har han taget handsken i egen hånd på tirsdagens møde i Kultur- og Fritidsudvalget.

- Vi kan se, at der er forsamlingshuse, der står tilbage med manglende indtjening og udgifter, der skal betales. Det giver likviditetsproblemer, og det må vi gøre noget ved, siger Andreas Karlsen.

Drøftelse sat i gang

Han påpeger, at han ikke selv har nogle konkrete løsningsforslag, men at initiativet gerne skulle opmuntre til refleksioner og drøftelser af, hvordan Ringsted Kommune kan hjælpe forsamlingshusene.

- Jeg tænker, at det er vigtigt at få delt nogle tanker og finde en fælles løsning til, hvad vi ville kunne gøre. Det handler selvfølgelig først og fremmest om at spørge forsamlingshusene selv, men også lade os inspirere til, hvad andre forsamlingshuse har gjort udenfor kommunen, siger Andreas Karlsen og slår fast:

- Det er vigtigt at bakke op omkring vores landområder. En tredjedel af kommunens borgere bor i landområderne, og når vi kan se, at forsamlingshusene lider, er det lig med, at landområderne også lider.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk