20. oktober 2019
Magnus Heunicke kan se frem til at få syv sjællandske socialdemokrater med i Folketinget. Foto: Thomas Olsen
Magnus Heunicke kan se frem til at få syv sjællandske socialdemokrater med i Folketinget. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalformand: Det gik som forventet for Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalformand: Det gik som forventet for Socialdemokratiet
Opdateret 06. juni 2019 kl. 13:13
Ringsted - 06. juni 2019 kl. 13:10
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både på landsplan og i Ringsted Kommune er Socialdemokratiet det største parti, selvom man fik færre stemmer end ved valget i 2015. Det til trods er partiets lokale formand tilfreds. Lidt over en fjerdedel af alle stemmer i Ringsted Kommune faldt på Socialdemokratiet.

Det betyder dog, at Socialdemokratiet overtager pladsen som kommunens største parti fra Dansk Folkeparti, der blev skåret fra 26,8 procent af stemmerne i kommunen til 11,6 procent. Resultatet er mere eller mindre hvad Svend-Erik Jakobsen, formand for Socialdemokratiet i Ringsted, forventede.

- For mit vedkommende havde jeg ikke forventet, at vi skulle stige, selvom jeg gerne havde set, at vi havde fået flere stemmer, siger Svend-Erik Jakobsen.

Socialdemokratiet fik 25,7 procent af stemmerne ved valget i går, hvilket faktisk var en tilbagegang i forhold til 2015, hvor man i Ringsted dengang steg til 26,2 procent af stemmerne. Nu falder man i stedet en smule, selvom partiet ender som kommunens største.

- På landsplan er jeg tilfreds med den brede, røde front. Jeg har stor forventning til, at der skal ske et samarbejde på alle fronter. Jeg ser gerne, at man forsøger at gøre det bredt. Jeg bakker op om, at Mette Frederiksen laver en mindretalsregering - det ser jeg meget gerne. Jeg har det fint med at inddrage forskellige partier i forskellige politiske situationer i stedet for, at det kun er rød blok, man arbejder med, siger han.

Derudover er han også tilfreds med at flere af de små partier ikke kom ind i Folketinget og fremhæver her Stram Kurs, der fik 1,8 procent af stemmerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk