3. december 2020
Det er en gasledning fra Ringsted Biogasanlæg til Fensmark, som lodsejerne opponerer imod. Illustration: Ringsted Kommune
Det er en gasledning fra Ringsted Biogasanlæg til Fensmark, som lodsejerne opponerer imod. Illustration: Ringsted Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lodsejere frustrerede: Lang gasledning får ja

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lodsejere frustrerede: Lang gasledning får ja
Ringsted - 28. maj 2019 kl. 13:16
Af Ulla Jensen

Klima- og miljøudvalget i Ringsted Kommune har med et spinkelt flertal nikket ja til at lede naturbiogas fra Ringsted Biogasanlæg gennem en 18 kilometer lang gasledning til Fensmark i Næstved Kommune. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

arrow Læs også: Debat: Demokratiske muligheder

Det sker efter mange måneders tovtrækkeri om økonomien i projektet, som er blevet anfægtet af de i alt 41 lodsejere, der skal afgive jord til projektet i henholdsvis Ringsted Kommune og Næstved Kommune.

- Det er ligesom at slå i en dyne som almindelig lægmand. Det her bliver meget dyrere, end DGD's (Dansk Gas Distribution, red.) beregninger viser, alene i erstatninger, for de har valgt at bruge de laveste gennemsnitsberegninger, men vi kan dokumentere, at vores indtjening i landbruget er højere, siger Niels Peder Christiansen, der er en af de lodsejere, der har kæmpet mod gasledningen.

Næstformand i klima- og miljøudvalget Lisbeth Andersen (S) mener ikke, at politikerne kunne gøre andet end at sige ja i henhold til varmeforsyningsloven.

arrow Rådgiver raser: Høring er et skindemokrati
09. juni 2019 kl. 11:18 Opdateret: kl. 09:45
arrow Overskydende gas tvinges over kommunegrænsen i ny gasledning
09. juni 2019 kl. 07:37 Opdateret: kl. 09:43
arrow Gasledning sat på pause - kommuner kræver svar
28. marts 2019 kl. 17:41 Opdateret: kl. 17:41
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk