9. august 2020
Afdelingsleder Henrik Bøll Larsen holdt åbningstalen på FGU Ringsted, der officielt startede op 1. august og hører under FGU Midt- og Sydsjælland. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Afdelingsleder Henrik Bøll Larsen holdt åbningstalen på FGU Ringsted, der officielt startede op 1. august og hører under FGU Midt- og Sydsjælland. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder til elever på ny ungdomsuddannelse: I er allerede noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder til elever på ny ungdomsuddannelse: I er allerede noget
Opdateret 15. august 2019 kl. 12:37
Ringsted - 15. august 2019 kl. 12:31
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Haraldsted: Den spritnye ungdomsuddannelse, FGU Ringsted, blev indviet torsdag formiddag, hvor leder såvel som borgmesteren holdt tale, inden de nye elever kunne defilere rundt for at se deres nye skole på Camusskolen i Haraldsted an.

arrow Læs også: Ny direktør for FGU Midt- og Østsjælland tiltræder 1. april

Alle eleverne har det til fælles, at de på en eller anden måde er havnet udenfor systemet og derfor er begyndt på den nye "forberedende grunduddannelse" eller FGU for i sidste ende at blive parate til enten videre uddannelse eller job. Men som afdelingschef Henrik Bøll Larsen sagde i åbningstalen:

- Her bliver I ikke bare til noget. I er noget allerede nu. I er murstene, som skolen er bygget op af, men I er ikke alene. Det handler om jer og om at styrke jeres kompetencer, så I kan komme i job og uddannelse sammen med 50.000 andre unge landet over, sagde Henrik Bøll Larsen og tilføjede:

- Vi er med jer hele vejen.
Videre hjælp

Også borgmester Henrik Hvidesten (V) deltog i indvielsen af den omdiskuterede uddannelse, der har kostet kommunen 9 mio. kr. og medført nogen polemik, særligt i forhold til etableringen ved siden af Campusområdets folkeskole.

I sin tale til eleverne refererede til FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, der skal sikre, at alle børn i verden får en uddannelse af god kvalitet.

- Det her er en uddannelse, der kan hjælpe jer videre hver især. Uanset om I mangler en karakter eller I simpelthen ikke har fundet ud af, hvad I vil endnu, er FGU et sted, hvor I alle sammen kan komme videre, sagde borgmesteren om FGU Ringsted, der bl.a. skal løfte de 11,2 procent af Ringsteds unge mellem 16-24 år, der står uden job eller uddannelse, videre:

- I Ringsted Kommune har vi desværre oplevet, at andelen af de unge mennesker, der kommer i job efter uddannelse, er for lille. Her har vi et strategisk mål, om at gøre noget ved det, hvilket først og fremmest går gennem vores folkeskoler, der skal blive bedre til at løfte og flytte de unge mennesker, siger Henrik Hvidesten.

arrow FGU-direktør fratræder kort efter massefyring
07. januar 2020 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny uddannelse er tvunget til at skære: 12 medarbejdere skal fyres
21. december 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 15:05
arrow Direktør: Okay at ny uddannelse gik uden om Stevns
15. december 2019 kl. 06:06 Opdateret: kl. 15:09
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk