24. oktober 2019
Børnehuset Ørslev hedder nu sådan, så navnet signalerer den lokale forankring. Den kom for eksempel til udtryk, da børnene lavede en midlertidig altertavle til Ørslev Kirke, mens den originale var til renovering.  Foto: Jens Wollesen
Børnehuset Ørslev hedder nu sådan, så navnet signalerer den lokale forankring. Den kom for eksempel til udtryk, da børnene lavede en midlertidig altertavle til Ørslev Kirke, mens den originale var til renovering. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landbørnehus har skiftet navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbørnehus har skiftet navn
Ringsted - 18. april 2019 kl. 09:05
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Havemarksvej i Ørslev i Ringsted Kommune ligger en daginstitution, som har lov at optage børn både fra egen kommune og fra nabokommunerne Faxe og Køge.

Men bestyrelsen og den forholdsvis nye leder, Helle Halberg Engell, oplever, at specielt tilflyttende forældre ikke er klar over, at deres børn kan blive passet i nærområdet.

Og det kunne have en forklaring i, at institutionen hidtil har heddet »Det Grønne Børnehus« på grund af en miljøvenlig og bæredygtig profil.

Børnehuset har søgt Ringsted Kommune om at skifte navn til »Børnehuset Ørslev«.

»Vi ønsker fremover at være en institution, hvor rutine, leg, naturlegeplads og lokalt miljø bliver vores pædagogiske ståsted«, lyder det i henvendelsen til kommunen.

Lederen og bestyrelsen anfører desuden, at navnet Børnehuset Ørslev vil give borgere fra både Faxe, Køge og Ringsted Kommuner lettere ved at finde institutionen.

Det giver alt sammen god mening, så Børne- og Undervisningsudvalget har sagt ja til navneskiftet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk