4. marts 2021
23 kommunale og ti private dagtilbud får tilbudt kviktest fra mandag næste uge, herunder Børnenes Hus i Jystrup (billedet).
23 kommunale og ti private dagtilbud får tilbudt kviktest fra mandag næste uge, herunder Børnenes Hus i Jystrup (billedet).
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kviktest til alle dagtilbud fra næste uge: En stor lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kviktest til alle dagtilbud fra næste uge: En stor lettelse
Ringsted - 22. januar 2021 kl. 14:46
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Indtil videre har det kun været forbeholdt sundhedspersonale i Ringsted Kommune, men fra mandag næste uge kan alle ansatte i dagtilbuddene også få en kviktest.

Efter justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag opfordrede landets kommuner til at gøre en ekstra indsats for at få bremset smitten, har Ringsted Kommune indgået en aftale med Copenhagen Medical.

Det private firma tilbyder i forvejen kviktest fra Parken og Bella Center i København, men fra mandag den 25. januar står de klar med mobile testcentre ved de af kommunens 23 og ti private dagtilbud, der måtte ønske det en gang om ugen.

- Det giver en tryghed blandt medarbejdere og forældre, fordi kviktest gør det muligt at opspore smitte så hurtigt som muligt, siger Gitte Løvgren, direktør for bl.a. børneområdet i Ringsted Kommune, om tilbuddet, der fredag er i fuld gang med at blive koordineret med de forskellige dagtilbud.

En stor lettelse for dagtilbud på landet

For Børnehuset i Jystrup betyder det alverden at få et lokalt testtilbud, der gør, at personalet ikke er nødt til at tage til Ringsted for at blive testet.

- Det giver rigtigt god mening. Vi har tidligere oplevet smitte blandt vores personale, og derfor ved vi, hvor vigtigt det er at være hurtigt og på forkant, siger Gitte Sorgenfrei, afd. leder i vuggestuen, og tilføjer:

- Det er klart en lettelse blandt personalet, der nu kan vide sig sikre på at blive testet og få brudt smittekæderne i tide.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk