13. juni 2021
Afdelingsleder i FGU Ringsted Henrik Bøll Larsen (tv.) ses her ved en uddannelsesmesse i Sorø  i januar. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Afdelingsleder i FGU Ringsted Henrik Bøll Larsen (tv.) ses her ved en uddannelsesmesse i Sorø i januar. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik er gjort til skamme: Det er det helt rigtige sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik er gjort til skamme: Det er det helt rigtige sted
Ringsted - 03. juli 2020 kl. 15:06
Af Ulla Jensen

Der har tidligere været massiv kritik af, at Ringsted Produktionshøjskole i Haraldsted skulle lukkes og erstattes af den nye uddannelse, FGU, som fik adresse i forbindelse med Campusskolen.

arrow Læs også: Ny skole sender 49 elever videre: »Det er en succes«

Især var der kritik af, at FGU-skolen med dens voksne eller næsten voksne elever - som ikke nødvendigvis havde gode minder fra folkeskolen - blev placeret ved en folkeskole.

Men kritikken er forfejlet, mener chefen for FGU Ringsted og Faxe Henrik Bøll Larsen.

- Det er alt sammen blevet gjort til skamme. Det har ikke givet anledning til problemer, siger afdelingschefen til DAGBLADET Ringsted.

Selvfølgelig kan det ske, at drenge fra 7. klasse spiller op til de lidt ældre drenge fra FGU, men at det er helt naturligt, og noget, der sagtens kan rummes, er vurderingen.

Til gengæld har Campus-området haft positiv indflydelse, ikke bare på eleverne, men også på lærernes engagement i at sende eleverne videre i uddannelsessystemet.

Et uddannelsesmekka

- Det er det helt rigtige, at vi er hernede. Det er et uddannelsesmekka, hvor unge kan spejle sig i hinanden. Det er også derfor, vi har leveret så mange elever til uddannelser tæt på, MSG, VUC, HF, siger Henrik Bøll Larsen.

Lærerne har fået et større fagligt netværk sammen med lærere fra de øvrige ungdomsuddannelser. Det samme har vejlederne, der skal guide de unge videre.

Det er givetvis for tidligt at sige noget om den generelle udvikling med kun et skoleår i bagagen. Men afdelingschefen føler sig sikker på, at man så rigtigt, da man fik skolen til campusområdet.

Det har haft afgørende betydning for skolens personale:

- Det inspirerer os til at gøre det bedste for de unge, lyder det.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk