18. maj 2021
Maybritt Nielsen (hvid skjorte og orange shorts) viste rundt i sansehaven for gæsterne til åben have. Til højre for hende ses Hanne Tolstrup (sort sommerkjole). Hun er en af havens frivillige. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Maybritt Nielsen (hvid skjorte og orange shorts) viste rundt i sansehaven for gæsterne til åben have. Til højre for hende ses Hanne Tolstrup (sort sommerkjole). Hun er en af havens frivillige. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krisecentrets sansehave giver håb og liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisecentrets sansehave giver håb og liv
Ringsted - 05. juli 2018 kl. 12:55
Af Hans-Henrik Lærke

Årstidernes skiften er for nogle beboere på Ringsted Krisecenter et vidnesbyrd om, at bedre tider kan blomstre frem.

arrow Læs også: Flere voldsramte skal hjælpes

- En af de kvindelige beboere her på centret sagde engang til mig, at det gav hende håb at være i haven. Der er en cyklus - det bliver forår igen. Jeg tror, det er noget eksistentielt, vi alle kan forholde os til, fortæller Maybritt Nielsen, grøn projektmedarbejder på Ringsted Krisecenter.

Anført og koordineret af hende sørger syv frivillige for at passe og pleje sansehaven. Trods deres ihærdighed er oasen ikke udstyret med »må ikke«-skilte.

- Havens hovedformål er ikke at tage sig godt ud, men at blive brugt. Beboerne må altid gå ud og plukke blomster til en buket, siger koordinatoren.

Samme mulighed har børnene, der fra tid til anden bor på kvindekrisecentret med deres mor.

- Det kan godt give krumme tæer, hvis jeg ser 30 påskeliljer ligge på jorden, fordi de har stået i en spand og været brugt til leg, men sådan er det med børn, siger Maybritt Nielsen smilende og trækker let på skuldrene.

Det er tre år siden sansehaven blev anlagt, og i alle årene har den fungeret som et tilholdssted for personale og beboere, der trænger til eftertænksomhed, en god samtale eller bare en kop kaffe. Haven er gået hen og blevet en stolthed for centret.

Derfor holdt Ringsted Krisecenter i går åben have og fremviste ved samme lejlighed centret.

arrow Offer for psykisk vold: - Jeg troede ikke, jeg var noget værd
08. september 2018 kl. 10:02 Opdateret: kl. 21:55
arrow Krisecenter fejrede 40 års fødselsdag
26. august 2018 kl. 08:24 Opdateret: kl. 08:24
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk