20. juni 2019
Tina Svendsen har besluttet at fejre sin 51 års fødselsdag på samme måde som sin 50 års fødselsdag. I år er hun nemlig frisk til at nyde det. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tina Svendsen har besluttet at fejre sin 51 års fødselsdag på samme måde som sin 50 års fødselsdag. I år er hun nemlig frisk til at nyde det. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræftpatient: En snak med ligesindede giver tro på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftpatient: En snak med ligesindede giver tro på livet
Opdateret 27. juni 2018 kl. 15:12
Ringsted - 27. juni 2018 kl. 15:10
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50-årige Tina Svendsen fra Ringsted er i år for første gang med i arbejdsgruppen, der skal planlægge aktiviteter for fighterne (nuværende eller tidligere kræftpatienter red.) i Stafet For Livet 25.-26. august i Ringsted Lystanlæg.

arrow Læs også: Stafet indsamler rekordmange penge til kampen mod kræften

- Jeg deltog selv som fighter sidste år, og det var så god en oplevelse, at jeg i år har meldt mig som frivillig, siger Tina Svendsen.

Hun fik i marts 2017 konstateret brystkræft og var i fuld gang med sin kemobehandling ved sidste års Stafet For Livet arrangement.

- Jeg blev så grebet af den gode stemning, at jeg undervejs spontant smed min paryk for at vise min sympati med de kræftramte børn, der deltog i arrangementet, siger Tina Svendsen, der er skilt og har to voksne børn.

Hun har oplevet, at hendes egne børn og hendes to søskende har været meget påvirket af hendes sygdom.

- Derfor vil jeg varmt anbefale, at også ens familie og venner deltager i Stafet For Livet. Det er en god mulighed for at møde andre, der står i samme situation. Min erfaring er, at vi kan lære meget af hinanden, påpeger Tina Svendsen.

Hun er et smukt eksempel på, at forskernes stædige kamp for at besejre kræften batter.

- Hvis jeg havde fået denne type kræft for 15 år siden, så havde jeg ikke overlevet, siger en taknemmelig Tina Svendsen.

I år har den frivillige fighter-gruppe valgt at fokusere ekstra meget på mænd med kræft, da mænd, ifølge Tina Svendsen, har det med at lukke sig inde med deres sygdom og kan være svære at få ud af busken.

- Når vi får prikket til dem, er de ligeså påvirkede af deres kræftsygdom, som vi kvinder er, og det samme gælder for deres pårørende. Det hjælper ikke at tie sygdommen ihjel, og vi er nødt til at se realiteterne i øjnene. Tallene viser, at hver tredje dansker bliver ramt af kræft, så langt de fleste vil få sygdommen ind på livet på et tidspunkt. Derfor er jeg helle ikke bange for at vise i eksempelvis svømmehallen, at jeg i øjeblikket mangler et bryst, påpeger Tina Svendsen.

arrow Billeder: Håb og livsglæde blev tændt ved Stafet for Livet
26. august 2018 kl. 09:02 Opdateret: kl. 14:53
arrow Gang i stængerne for den gode sag
25. august 2018 kl. 19:15 Opdateret: kl. 19:15

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk