15. august 2020
Konservatives Finn Andersen (tv.) og Andreas Karlsen (i midten) ønskede en mere ambitiøs erhvervspolitik. Partiets tidligere medlem  Lars Tegl Rasmussen, der nu repræsenterer Ringstedlisten, mente, at Konservative blot søgte at score nogle billige point. - Måltallene i eksempelvis Dansk industris rangliste er rent humbug. Vi har til gengæld et problem med at få de tunge erhvervsaktører i Ringsted Kommune i tale. De er ikke med i Ringsted Erhvervsforum, mente han. Foto: Kim Rasmussen
Konservatives Finn Andersen (tv.) og Andreas Karlsen (i midten) ønskede en mere ambitiøs erhvervspolitik. Partiets tidligere medlem Lars Tegl Rasmussen, der nu repræsenterer Ringstedlisten, mente, at Konservative blot søgte at score nogle billige point. - Måltallene i eksempelvis Dansk industris rangliste er rent humbug. Vi har til gengæld et problem med at få de tunge erhvervsaktører i Ringsted Kommune i tale. De er ikke med i Ringsted Erhvervsforum, mente han. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservative: Ringsted skal i top 20 inden 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative: Ringsted skal i top 20 inden 2022
Opdateret 10. september 2019 kl. 14:18
Ringsted - 10. september 2019 kl. 12:09
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er slet ikke godt nok for Konservative, at Ringsted ligger på 69. pladsen på Dansk Byggeris liste og nummer 66. på Dansk Industris nyeste liste, der afspejler den aktuelle erhvervsvenlighed i de danske kommuner.

arrow Læs også: Borgmester ærgrer sig over erhvervsundersøgelse

Derfor foreslog partiet på byrådsmødet mandag aften, at Ringsted skal have som mål at ligge i top 20 på både Dansk Byggeri og Dansk Industris årlige rangliste inden 2022.

Det skete i forbindelse med, at byrådet skulle vedtage en ny erhvervspolitik og en strategi for 2019-2020.

- Vi vil gerne have tilføjet det mål i den erhvervspolitik, som vi skal vedtage i aften, sagde Andreas Karlsen (K) og tilføjede:

- Vi har presset på for at få ambitiøse mål. Det har vi på børneområdet, hvor vi blandt andet måler på karaktergennemsnit og procentdelen af børn i folkeskoler i forhold til privatskoler. Vi mangler til gengæld konkrete mål i erhvervspolitikken.

Partiet stod alene med deres ønske i byrådssalen og flere partier mente ikke, at man kan bruge ranglisterne til noget.

- Radikale Venstre er ikke bange for at opsætte mål, men DI's målinger kan ikke bruges. Vi kan rykke frem på listen, selv om vi leverer en dårligere service. Jeg er derimod glad for, at Ringsted Erhvervsforum har taget initiativ til en årlig tilbagevendende undersøgelse blandt Ringsteds erhvervsdrivende. Det kan skabe et mere brugbart materiale, påpegede Torben Lollike.

Efter debatten blev erhvervspolitikken vedtaget af en markant flertal. Kun Konservatives Finn Andersen og Andreas Karlsen stemte imod.

Den nye erhvervspolitik sigter fire år frem, og fokuserer på fire overordnede temaer:

Det er en unik placering midt i mulighederne, vækst og udvikling, der sikrer fremtiden, gode rammer for at leve og opleve og kommunal service i virksomhedshøjde

Strategien indeholder konkrete handlinger der skal være med til at realisere erhvervspolitikken og som supplerer de driftsaktiviteter, der er grundstammen i Ringsted Kommunes erhvervsservice.

arrow Ringsted rykker ni pladser tilbage i stor erhvervsundersøgelse
09. september 2019 kl. 21:32 Opdateret: kl. 14:15
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk