24. oktober 2021
Pigerne fra 4. klasse på Dagmarskolen undervises i teknologi med fokus på 3D-print. Underviseren er Eva Fog (t.v.), der står i spidsen for foreningen DigiPippi. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Pigerne fra 4. klasse på Dagmarskolen undervises i teknologi med fokus på 3D-print. Underviseren er Eva Fog (t.v.), der står i spidsen for foreningen DigiPippi. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kønsopdelt undervisning i teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kønsopdelt undervisning i teknologi
Opdateret 19. maj 2017 kl. 11:35
Ringsted - 19. maj 2017 kl. 11:24
Af Signe Aarestrup

Pigerne fra 4. klassetrin på Dagmarskolen sidder side om side med hver deres bærbare computere og lytter, mens underviser og stifter af foreningen DigiPippi Eva Fog viser, hvordan de laver et låg til den kasse, de har designet i et 3D-program i sidste uge. Senere på dagen skal de for første gang prøve at 3D-printe.

- Piger, I er altså meget klogere, end I selv tror, siger Eva Fog og opfordrer eleverne til at søge råd hos sidemanden, før de rækker hånden op.

Undervisningsforløbet strækker sig over fem uger, hvor pigerne undervises i teknologiske færdigheder én gang om ugen. Formålet er at give pigerne flere kompetencer i forhold til at arbejde med teknologi og blod på tanden i forhold til selv at udforske området efterfølgende.

Når pigerne undervises særskilt, skyldes det, at de ifølge Eva Fog ofte vil træde i baggrunden, hvis drengene er med:

- Hvis der er mulighed for at sidde ved en computer, så vil drengene overtage, og pigerne vil lade dem gøre det.

I et større perspektiv er det i en samfundsmæssig kontekst også vigtigt, at flere piger og kvinder bliver interesserede i det teknologiske, mener hun.

Læs hele historien i DAGBLADET.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk