27. maj 2020
Toyota-forhandler Klaus Pedersen (tv.) og borgmester Henrik Hvidesten til overrækkelsen af nøglerne til 11 nye hybridbiler til Ringsted Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Toyota-forhandler Klaus Pedersen (tv.) og borgmester Henrik Hvidesten til overrækkelsen af nøglerne til 11 nye hybridbiler til Ringsted Kommune.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimakørsel: Hybridbiler skal give kommune stor CO2-besparelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimakørsel: Hybridbiler skal give kommune stor CO2-besparelse

Fredag morgen fik borgmester Henrik Hvidesten overrakt nøglerne til de første 11 af 43 nye hybridbiler, som Ringsted Kommune får leveret henover efteråret.

Ringsted - 18. oktober 2019 kl. 10:47
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

183 tons. Så meget CO2 udledte Ringsted Kommunes tjenestebiler i 2018. Det var en medvirkende årsag til, at Ringsted, som tidligere beskrevet i DAGBLADET, ikke nåede sit klimakommune-mål samme år på to procents reduktion i CO2-udledningen.

Nu er der dog udsigt til et mere grønt aftryk fra bilparken.

- Over en fire-årig periode vil de her nye biler medføre en CO2-reduktion på 75 ton, siger Klaus Pedersen, der er Toyota-forhandler i Ringsted.

Fredag morgen overrakte han nøglerne til 11 nye Toyata Yaris hybridbiler til borgmester Henrik Hvidesten. Bilerne er de første af 43 hybridbiler, som Ringsted Kommune har indkøbt og får leveret henover efteråret.

- Vi håber og regner med, at de her nye hybridbiler kan være med til at at forbedre kommunens klimaregnskab. Vi havde i udbuddet vægtet miljøvenlighed som en vigtigere faktor end pris, siger Henrik Hvidesten, der også fik lejlighed til at nappe en prøvetur i en af de nye hybridbiler.

De nye biler er tiltænkt blandt andre hjemmeplejen, men kan bruges af alle kommunens medarbejdere.

Et indkøb på yderligere 20 biler, hvor der er en 60 procents vægtning på CO2-udledning og 40 procent på pris, er aktuelt i udbud,

Samtidig forventer kommunen næste sommer at kunne tilføje 10 elbiler.

Hos Toyata glæder Klaus Pedersen sig over, at det var dem, der vandt udbuddet på de første 43 biler.

- For os, der giver det jo en synlighed til produktet. 70 til 80 procent af de nye biler, vi sælger, er hybridbiler, men der er stadig mange, der tænker på hybridbiler som lidt af en mystisk rumraket, siger Klaus Pedersen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk