21. september 2020
42-årige Henrik Børgesen startede som 19-årig op som elev i radio-tv-branchen, men drejede hurtigt af mod Brugsen, Kvickly og Irma. Med fratrædelsen som uddeler fra Dagli'Brugsen i Jystrup er han klar til nye eventyr. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

42-årige Henrik Børgesen startede som 19-årig op som elev i radio-tv-branchen, men drejede hurtigt af mod Brugsen, Kvickly og Irma. Med fratrædelsen som uddeler fra Dagli'Brugsen i Jystrup er han klar til nye eventyr. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jystrup-købmand forklarer fratrædelse: Der er intet blodigt i det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jystrup-købmand forklarer fratrædelse: Der er intet blodigt i det
Ringsted - 06. december 2019 kl. 13:48
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At Henrik Børgesen trækker sig som brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Jystrup fra udgangen af året, er ingen hemmelighed.

arrow Læs også: Stor forbavselse: Købmand stopper et halvt år efter tiltrædelse

Det er til gengæld grundlaget for den opsigelse, den ellers agtede købmand lagde på den noget overraskede bestyrelses bord fredag den 29. november.

- Jeg har sagt, det jeg ville om det, siger Henrik Børgesen, der i bestyrelsens meddelelse om fratrædelsen oplyser, at han trækker sig af personlige årsager.

- Som jeg har sagt til mine kunder og andre nysgerrige, der har været forbi og spørge ind til det, så er der intet blodigt i det her. Det er helt og holdent mit eget valg at trække mig, siger købmanden, der tiltrådte stillingen 1. maj og hvis karriere i det lille nærmarked derfor kun tæller syv måneder.

Positiv udvikling

Trods mange års økonomisk modgang, har man eftersigende fået vendt den afvikling, der i februar fik næstformand i bestyrelsen, Jan Vium, til at råbe vagt i gevær.

- En lukning er ikke lige rundt om hjørnet. Men vi er nødt til at gøre noget nu, for ellers - om et år eller to år - så går den ikke længere. Udviklingen skal vendes, sagde Jan Vium til DAGBLADET i februar om de rødeglødende bundlinjer, der i årevis har ulmet i nærmarkedets årsregnskaber.

Henrik Børgesen slår fast, at hans fratrædelse ikke har noget med forretningen at gøre.

- Butikken er i positiv vækst på omsætning og indtjening, så alle pile peger i den rigtige retning, siger den fratrædende uddeler, hvis beskrivelse af Dagli'Brugsens tilstand bakkes op af bestyrelsesmedlem Katrine Mow.

- Det går fremad for Dagli'Brugsen, og vi synes selv, vi har lagt et budget for næste år, der bygger på den salgsmæssige succes, vi har oplevet i år, siger hun og tilføjer:

- Hvis folk køber to flasker rødvin mere eller får et godt kødtilbud, har det betydning for vores butik. Jeg tror også, at landbyens borgere er blevet mere opmærksomme på at købe i Dagli'Brugsen, for at støtte op om den, siger Katrine Mow om den fremgang, Dagli'Brugsen gennemlever for tiden, og som gør, at den eftersigende ligger langt over Coops indekstal, som afgør forventning til indtjening og omsætning baseret på sidste år.

- Det er ikke, fordi vi har fået flere kunder, men de køber bare for mere, siger Katrine Mow.

Nu gik det lige så godt

Derfor kommer det også bag på bestyrelsen, at Henrik Børgesen fratræder. Nu gik det jo lige så godt.

- Opsigelsen kommer bag på os, fordi Henrik er dygtig og har skabt gode salgstal i butikken, siger Katrine Mow.

Hverken hende eller bestyrelsen ved dog præcist, hvorfor han har sagt uddelerjobbet op.

- Henrik har ikke gået i detaljer, så vi ved faktisk ikke så meget mere, end at fratrædelsen skyldes private omstændigheder.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk