26. april 2019
Otto Lundgaard er både præst, forfatter, skuespiller og fortæller til en ny type juleaftenstjeneste i Klostermarkskirken. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Otto Lundgaard er både præst, forfatter, skuespiller og fortæller til en ny type juleaftenstjeneste i Klostermarkskirken. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julen for børn bliver med en ny historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen for børn bliver med en ny historie
Ringsted - 16. december 2018 kl. 13:16
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De voksne må gerne komme med. Men det er mest for børn, når Ringsted Sogn juleaften holder en særlig gudstjeneste med Otto Lundgaard i rollen som sognepræst, bibelhistoriefortæller, forfatter ogteaterskuespiller.

Der er som altid to juletjenester i Sct. Bendts Kirke og den traditionelle i Klostermarkskirken. Og så er der én mere klokken 13 i den hvide kirke.

- Den henvender sig til børnene og bliver holdt i børnehøjde af og med børn.

Spirekoret og Ungdomskoret, der netop har sunget nydeligt for til Lucia i Sct. Bendts Kirke, deltager i gudstjenesten sammen med organist Karina Agerbo.

- Prædikenen er i dagens anledning ændret til et teaterstykke. Det skulle være spillet af to aktører, men på grund af almindelig juletravlhed klarer præsten det selv og må stole på hukommelsen, »ved ded« han har skrevet stykket, fortæller Otto Lundgaard beskedent.

For over 2000 år siden, var Kvirinius statholder i Syrien. Han var glemt for længst, hvis det ikke lige var fordi, han er kommet med i Lukas' juleevangelium. Det nævner derimod ikke noget om, hvad Josef og højgravide Maria lavede på deres rejse fra Judæa til Betlehem. Men det ved Otto Lundgaard - cirka.

Han taget nogle forfatterlige friheder og fantaserer over, hvordan rejsen kunne være forløbet, indtil Maria og Josef nåede til Betlehem, og Jesus blev født.

Og hvad det så er endt med, ja det må man altså i Klostermarkskirken juleaften for at finde ud af.

- Jeg har satset på at gøre det sjovt, også for de voksne. Humor og sjov har det med at fange opmærksomheden og fortælle en historie, man tror at kende på en ny måde. Og man ved aldrig, hvad det kan føre med sig. Vi skal naturligvis også synge nogle af de kendte julesalmer, og derfor skal det understreges, at gudstjenesten er for hele familien - også oldeforældrene, fastslår Otto Lundgaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk