4. august 2021
Hiwa van Schayk (tv.) og Gaby Jensen (midtfor) deltog i forfatterkurset »Juleskrivekursus« i den forgangne uge, hvor de fik bistand af den tidligere danmarksmester i novelleskrivning for unge Niels Juel Gregersen. Foto: Anne Klein
Hiwa van Schayk (tv.) og Gaby Jensen (midtfor) deltog i forfatterkurset »Juleskrivekursus« i den forgangne uge, hvor de fik bistand af den tidligere danmarksmester i novelleskrivning for unge Niels Juel Gregersen. Foto: Anne Klein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jul i juli: Forfatterkursus kastede mange jule-skriverier af sig i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jul i juli: Forfatterkursus kastede mange jule-skriverier af sig i sommervarmen
Ringsted - 17. juli 2021 kl. 14:12

Der var rigtig julestemning hos Ringsted Ungdomsskole i den forgangne uges ellers bagende sommervarme, da forfatter Anne Klein afholdte sit forfatterkursus »Juleskrivekursus« for unge forfatter-talenter i Ringsted:

- Den første dag (mandag den 12. juli, red.) var det lille skrivelokale hos UngRingsted fyldt op med julemænd og -kaner, masser af brunkager og vaniljekranse samt to gæstelærere. Det var den 20-årige tidligere danmarksmester i novelleskrivning for unge, Niels Juel Gregersen, samt juleekspert Marianne Fogtmann. Hun fortalte om julen før den kristne jul, der langt fra var den hyggejul, vi kender fra nyere tid, skriver Anne Klein i en pressemeddelelse om kurset.

- Juleskrivekurset hos UngRingsted bestod kun af to - men til gengæld temmelig erfarne - unge forfattere. De to kursister har gennem de sidste par år skrevet en hel del tekster, blandt andet på engelsk, men på Juleskrivekurset skrev de dog begge på dansk, fortsætter hun.

To erfarne forfatterspirer
De to deltagere på kurset var 16-årige Hiwa van Schayk og 15-årige Gaby Jensen, der lod julefantasien få frit spil i sommervarmen.

Hiwa van Schayk arbejdede på en historie om en hjemløs, der sidder på en bænk i midtbyen, hvor han prøver at overleve i vinterkulden, mens Gaby Jensen skrev om et uhyggeligt væsen, der skræmmer alle i byen, hvor den hærger, så voksne stivner af skræk, og små børn forsvinder.

Begge de to forfatterspirer har tidligere gået på flere andre og længerevarende forfatterkurser i Ringsted:

- Jeg har også arbejdet med tekster på Ungdomsskolen i Ringsted, der hedder »Young writers«. Dengang var mit projekt en roman, som jeg nu redigerer i håbet om at få udgivet til næste år. Juleskrivekurset var dog første gang, jeg kaster mig ud i at skrive en seriøs novelle, fortæller Hiwa van Schayk i pressemeddelelsen.

- Jeg har gået på Ringsted Biblioteks Forfatterhold hos Palle Schmidt, hvor vi udgav en antologi (en novellesamling red.), der hedder »Lyshav«. I starten synes jeg, at det var lidt mærkeligt at skulle skrive en julenovelle - især om sommeren - men vi må gerne lave en utraditionelle historie med gys og gru, så det er fedt nok alligevel,« lyder det fra Gaby Jensen i pressemeddelelsen.

Lørdag den 13. november holder man bogreception for forfatterholdets jule-arbejde i sommervarmen hos Ungdomsskolen i Ringsted, hvor »Ung i Juli i Ringsted« også udkommer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk