26. februar 2021
Baldrians Børnefortællinger er et af bibliotekets digitale tilbud. Baldrian er ham, der sidder på sofaen ved siden af drengen. Illustration: Ringsted Bibliotek
Baldrians Børnefortællinger er et af bibliotekets digitale tilbud. Baldrian er ham, der sidder på sofaen ved siden af drengen. Illustration: Ringsted Bibliotek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen skal gå kold på læsestof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen skal gå kold på læsestof
Ringsted - 22. februar 2021 kl. 06:40
Af Susanne Christensen

Ingen skal gå kold på læsestof. Sådan lyder det fra medarbejderne på Ringsted Bibliotek.

Mange bruger lige nu rigtig meget tid derhjemme, og derfor fokuserer de i øjeblikket på at kunne tilbyde digitale produkter til alle, der ikke kan undvære en god bog.

Biblioteket har stadig åbent mandage og torsdage mellem klokken 11.00 og 17.00 til folk, der har reserveret eller skal aflevere bøger, musik og spil.

- Biblioteket ligger lige ved siden af testcenteret, så man kan gå ned og få en test i samme ombæring, som man henter sine materialer, spøger kommunikationskonsulent Morten Halskov Jensen.

På vegne af Ringsted Bibliotek har han fire anbefalinger til underholdning, man kan fordybe sig i.

Højtlæsning for de små
På Baldrian Børnefortællinger kan børn i alderen to til seks år få historier læst højt.

Det er bibliotekets hidtil største digitale succes til børn. Der er både klassikere som Den grimme ælling og Cirkeline og nye fortællinger.

Børn vil gerne høre dem igen og igen, så antallet af besøgende stiger fra dag til dag. Det foregår ved, at børn alene eller med en voksen klikker sig ind i Baldrian-universet på lililib.dk og vælger en historie.

Spillekarrusellen
Til de 8 til 10-årige, der gerne vil spille noget mere avanceret end Ludo og Kalaha, har biblioteket produceret videoer på omkring to minutter, der forklarer reglerne. Tilbuddet ligger i Baldrian-universet på lililib.dk.

Brætspil er blevet utroligt populært under nedlukningen. På en sjov måde understøtter de samvær, læring og sociale roller.

Størstedelen af bibliotekets spil kommer ikke tilbage på hylden, men skifter blot hånd fra en låner til den næste. Blandt andet kan man låne spillet Pandemic, hvor man sammen med de andre spillere skal udrydde en pandemi.

Kreative DIY-projekter
DIY har fået en renæssance, og kreative sjæle i alle aldre kan få inspiration til projekter på lililb.dk.

I korte videoer får man vist, hvordan man laver en drømmefanger, fletter et planteophæng eller lærer at tegne med kul.

Projekterne tager for det meste en eftermiddag og er vist som en Jørgen Clevin-film, hvor fingrene arbejder, dog uden at nogen nynner. Instruktionen inkluderer, hvordan man kommer i gang, hvad man skal bruge og hvor man kan læse mere i bøger, som man kan låne på biblioteket.

Til de voksne, der leder efter den næste gode bog, har biblioteket podcasten Æselører.

I hver episode taler personalet om tre bøger, der har et fælles tema. Det kan være true crimes, historiske romaner, krimiserier eller børnebøger. De kommer også med anbefaler.

Æseløre har været i luften siden december og et blevet downloadet 150 gange. Man kan lytte til podcasten direkte på ringstedbib.dk eller hvor man plejer at lytte til podcast.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk