29. januar 2020
17 lokale mænd har meldt sig til tilbuddet Men?s Club, som er et motions- og livsstilshold kun for mænd. Over forløbet 16 uger skal mændene spinne, træne og spise sig til et vægttab. Fotos: Victor Viemose
gallery icon

Se billedserie

17 lokale mænd har meldt sig til tilbuddet Men?s Club, som er et motions- og livsstilshold kun for mænd. Over forløbet 16 uger skal mændene spinne, træne og spise sig til et vægttab. Fotos: Victor Viemose
Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Hvis ikke jeg kom her, var jeg død på sofaen.«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Hvis ikke jeg kom her, var jeg død på sofaen.«
Opdateret 11. september 2019 kl. 13:01
Ringsted - 09. september 2019 kl. 11:21
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Man hører jo om folk, der siger, at de ikke vil starte til spinning eller fitness, før de er i bedre form og ser bedre ud. Det er jo helt skørt."

Vi kender det vist alle sammen. Fitness-centeret kan være et hårdt sted at troppe op alene første gang og vise sin dad bod eller spaghettiarme frem blandt muskuløse Arnold Schwarznegger-typer. Selvtilliden kan tage et hak, og en tilbagevenden til sofaen kan blive resultatet. Et nyt fitness-hold i Ringsted kun for mænd forsøger at komme det pres til livs ved at skabe et sikkert rum, hvor alle har samme mål og lignende udgangspunkter.

- Jeg tror, at for mænd handler det rigtigt meget om ikke at tabe ansigt. Det kan være svært at tage skridtet alene til at gå i fitness, hvis man ikke er i god form og er pinlig over det. Men's Club er et 'safe space' i den forstand, siger Pernille Søgaard, der er fitness-instruktør og coach og har startet Men's Club.

17 mænd har meldt sig til det 16 uger lange forløb, der består af spinning og styrketræning i Life Club ved Ringsted Station samt kostvejledning, samtaler og jævnlige vejninger.

- Vi har valgt, at træningen skal være simpel og lige til at gå til. Hvis der er for mange zumba-dansetrin, hvor man kan komme til at gøre sig selv til grin, så kommer mændene ikke, siger Pernille Søgaard, der har haft livsstilshold i Ringsted i mange år, men først nu prøver kræfter med et rent mandehold.

Giver den gas
Da DAGBLADET besøger Men's Club en lørdag formiddag er det til den fjerde træning i forløbet. Dagen starter med vejninger, og flere af mændene kan allerede notere sig smidte kilo.

Herefter går det løs i spinning-lokalet, hvor der er fart på både ben og musik, og hvor lyskoder i forskellige farver definerer det virtuelle terræn. Instruktør Martin Hansen tæller ned før hvert skift.

- Jeg synes, vi er startet helt vildt godt. De her mænd er superseje og giver den gas. De har ondt i musklerne efter træningerne, men der er virkelig en viljestyrke hos dem, siger Pernille Søgaard, som oplever, at træning i fællesskab giver gode resultater.

- Fællesskabet er vigtigt. Mange af mændene synes, at fitness-maskiner er kedelige at bruge alene, men når man er på et hold opstår der en gruppedynamik, hvor man får lyst til at presse sig selv, siger Pernille Søgaard.

Nægter at dø på sofaen
Som supplement til den fysiske træning kommer mændene også til at have en række samtaler med Pernille Søgaard hen over de 16 uger.

- Det kommer til at handle om, hvad de gerne vil have ud af det. Det kan være hjælp til omlægning af kost eller det kan være hjælp til det mentale i at holde motivationen oppe. En del af dem er også drevet af frygt. De har måske set deres far eller andre familiemedlemmer få en blodprop eller andre livsstilssygdomme og tænkt: »Sådan vil jeg ikke ende,« siger Pernille Søgaard, inden Martin Hansen supplerer.

- Der var én sidste gang, der sagde, at var han ikke kommet i gang her, så var han nok død på sofaen. Det er sat på spidsen, men det illustrerer meget godt, hvad der er på spil for nogle af de her mænd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk