17. juni 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpsom mand var måske tyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpsom mand var måske tyv
Ringsted - 15. januar 2019 kl. 12:27
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Benløse: En cirka 80-årig kvinde blev mandag mellem klokken 16.21 og 17 måske offer for et udspekuleret dankorttyveri.

Kvinden havde været ude at handle i Rema 1000 i Benløse ved Ringsted. Hun havde anbragt sine varer i et indkøbsnet med sin pung og dankort øverst i nettet. Da hun i sin bil kørte fra supermarkedets parkeringsplads, bemærkede hun, at et af bilens dæk var punkteret.

Hun standsede straks for at tilse bilen og blev umiddelbart efter kontaktet personligt af en hjælpsom, engelsktalende mand. De fandt blandt andet på grund af sprogvanskeligheder ikke nogen løsning på det punkterede dæk, så den 80-årige fortsatte videre i bilen til sin bopæl i nærheden.

Efter hjemkomsten opdagede hun, at hendes dankort nu manglede fra pungen. Kvinden mistænker nu den hjælpsomme mand for at have stjålet det og kontaktede politiet.

Dankortet viste sig allerede være blevet misbrugt til to hævninger til et samlet beløb af 11.600 kroner.

Politiet forsøger nu at få identificeret den hjælpsomme mand. Han beskrives som: Manden beskrives som 175-180 centimeter høj, almindelig af kropsbygning og med hvid hudfarve. Manden talte engelsk og var ikke etnisk dansker af udseende.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved supermarkedet eller på Fredensvej. Kontakt politiet på telefon: 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at PIN-koden til offerets dankort er blevet afluret. Derfor vil politiet gerne minde om, at det er særdeles vigtigt at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort, når kortet benyttes. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv. Beskyt indtastningen med for eksempel den frie hånd, eller stil dig så tæt på betalingsterminalen, så uvedkommende ikke kan se rundt om dig eller over din skulder, når PIN-koden indtastes, lyder rådet fra politiet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk