17. august 2019
Lis Bjørnsholm kører 60 kilometer fra Reersø til Ringsted, når der er strikkecafe på biblioteket. Hun elsker at strikke og deler gerne ud af sine teknikker. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Lis Bjørnsholm kører 60 kilometer fra Reersø til Ringsted, når der er strikkecafe på biblioteket. Hun elsker at strikke og deler gerne ud af sine teknikker. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her spinder kvinder tråde af venner og værker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her spinder kvinder tråde af venner og værker
Ringsted - 14. marts 2019 kl. 13:00
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helt ude på Vestsjællands kyst stikker halvøen Reersø ud.

Her bor Lis Bjørnsholm på 72 år på et plet af Sjælland, som er kendt for at være bosted for mange kreativ mennesker med evner for fint kunsthåndværk.

Sådan nogle evner har den tidligere ringsteder Lis Bjørnsholm også, og hun tager dem med, hver gang hun kører den lange vej til strikkecafeen på Ringsted Bibliotek.

Det kan virke af meget at køre 120 kilometer ud og hjem på en dag bare for at strikke sammen med nogle andre kreative kvinder.

Men Lis Bjørnsholm gør det gerne.

- Jeg har boet i Ringsted indtil for 10 år siden, da jeg blev pensionist og vi flyttede i sommerhuset. Jeg fortsatte med at gå til badminton i Ringsted om mandagen, for så kunne jeg gå i strikkecafe først og til badminton bagefter. Jeg går ikke til badminton mere, men strikkecafeen bliver jeg ved med at satse på, fordi det er så smadderhyggeligt. Vi får så meget inspiration hos hinanden, siger Lis Bjørnsholm klædt i en strikket trøje med mange svære teknikker i.

Lis Bjørnsholm fra Reersø er ikke alene om at køre et godt stykke vej for at komme i cafeen. Andre kommer fra Odsherred og Faxe, og Edel Petersen kommer fra Glumsø.

Hun er et godt eksempel på, at strikkecafeen handler om meget mere end garn og opskrifter.

Edel Petersen har en meget fornem striktrøje på i flere brune nuancer.

- Den er lavet af Lis Larsen, som fik ideen til strikkecafeen. Lis døde desværre for to år siden. Vi var flere herfra, der hjalp hendes mand med at ordne hendes ting, og jeg fik lov at få denne her trøje. Jeg har den på, så mindet om Lis er med i dag, forklarer Edel Petersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk