25. september 2020
22-årige Sean har malet graffiti, lige siden han var teenager i Thailand - nu bor han i Roskilde, men arbejder til daglig som ekspedient i KiteDanmarks butik i Ringsted, imens han uddanner sig som grafisk designer. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

22-årige Sean har malet graffiti, lige siden han var teenager i Thailand - nu bor han i Roskilde, men arbejder til daglig som ekspedient i KiteDanmarks butik i Ringsted, imens han uddanner sig som grafisk designer. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Graffititalent har peppet stor butik op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Graffititalent har peppet stor butik op
Ringsted - 25. november 2019 kl. 15:04
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Han er kun 22 år gammel, men allerede i gang med at etablere sig som noget mere end butiksekspedient i KiteDanmark, der åbnede i weekenden.

arrow Læs også: Stort fremmøde til åbning af ny kæmpebutik: Det var helt vildt

Jo, Ratchanon Sean Søndergaard arbejder til daglig i den store surf- og skatebutik i Ringsteds industrikvarter. men hans talent for at fatte graffitidåsen og spraye farverige og finurlige figurer og tags på murværk er skam allerede blevet udnyttet.

Sean, som dansk-thailænderen bare kalder sig, var netop blevet uddannet skiltetekniker (skiltemaler), da chefen spurgte, om han ville have lyst til at dekorere den gamle lagerhal, butikken nu befinder sig i. Og svaret lød prompte:

- Selvfølgelig ville jeg det, for jeg havde allerede stort kendskab til farvelære fra studiet, men også fra min fritid, siger Sean.

Kom til Danmark i 2011

Selv kom han til Danmark fra Phuket i Thailand i 2011, men i dag snakker et fuldkomment fejlfrit dansk uden den mindste antydning af accent.

Det eneste han han dengang kunne sige var »godmorgen farmor«, fordi hans farmor er dansk. Graffitien derimod har længe været en del af Seans liv:

- Jeg startede med at male graffiti som 13-årig, fordi jeg ikke kunne finde ud af at skate som mine venner. Så mens jeg ventede på, at de havde skatet færdigt, stod jeg ved siden af og tegnede og malede, siger han og tilføjer:

- Det har også hjulpet mig meget med koncentrationen.

Æstetik og funktion

Han har komplementeret butikkens surfbrædder, løbehjul og snowboards med streetagtige graffitimalerier i kæmpestørrelse. Det er lige så meget æstetik som funktion.

- Det skifter alt efter, hvor man i butikken befinder sig, så kunder ved, hvad de skal gå efter, og hvor det ligger, siger Sean, hvis næste projekt kommer til at foregå i Hvidovre, hvor han skal designe og male bagsiden af KiteDanmarks egenproducerede snowboards.

- Det er en superfed mulighed for at komme endnu bredere og længere ud, siger han og glæder sig over at være en del af KiteDanmark, imens han fremover skal læse videre som grafisk designer.

- Det er virkelig fedt at være en del af.

arrow KiteDanmark åbner Europas største skaterbutik i Ringsted
20. november 2019 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:21
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk