25. marts 2019
De bøger organisationen Læs For Livet indsamler bliver samlet i biblioteket og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Pr-foto
gallery icon

Se billedserie

De bøger organisationen Læs For Livet indsamler bliver samlet i biblioteket og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Pr-foto
Foto: anne.prytz.schaldemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giv en bog til udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giv en bog til udsatte børn
Ringsted - 12. januar 2018 kl. 09:13
Af Bodil Pinholt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra mandag den 15. januar kan man aflevere bøger på Ringsted Bibliotek, som går til organisationen Læs for Livet.

Dermed er man med til at give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for et bedre liv. Børnene skal få lyst til at læse

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis man ikke ville give bogen til et barn eller en ung, manu selv kender, så skal Læs for Livet heller ikke have den.

- Vi er glade for at være med til at give udsatte børn og unge en mulighed for at få gode læseoplevelser, fortæller Camilla Bøcher Roesen, bibliotekar på Ringsted Bibliotek og Borgerservice.

- Nogle gange er det en bog om dyr eller foldboldspillere, der vækker læselysten. Det vigtigste er ikke, hvad børnene og de unge læser, men at de læser, pointerer Camilla Bøcher Roesen.

Modtagerne er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er nærmest alle genrer og sværhedsgrader interessante.

Læs for Livet søger alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger. Bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog modtages også meget gerne.

Læs for Livet er en non-profit organisation, der indsamler bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre.

Bøgerne bliver samlet i biblioteker på mellem 200-800 bøger og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Det er for eksempel børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner.

Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk