22. oktober 2018
140 af de 370 elever, der startede på en gymnasial uddannelse i 2016 endte med at droppe ud igen. Nu skal ny garantiskole sørge for, at færre unge dropper ud. Foto: Jens Wollesen
140 af de 370 elever, der startede på en gymnasial uddannelse i 2016 endte med at droppe ud igen. Nu skal ny garantiskole sørge for, at færre unge dropper ud. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Garantiskole skal fastholde unge i uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Garantiskole skal fastholde unge i uddannelse
Ringsted - 13. november 2017 kl. 14:50
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er det virkelig gymnasiet, jeg skal bruge de næste tre år på, eller vil jeg i virkeligheden gerne være frisør?

Det har nogle af de 140 elever, der droppede ud af en gymnasial uddannelse sidste år, måske spurgt sig selv om undervejs.

Fra den 14. november bliver det muligt for tvivlende unge at afprøve en anden ungdomsuddannelse i 14 dage uden at blive afmeldt på deres oprindelige uddannelsesinstitution.

Det er mange af de lokale uddannelsesinstitutioner og Ringsted Kommune, der er gået sammen om at skabe »Garantiskolen«, som ordningen hedder. Formålet er at sørge for, at færre unge dropper ud af en uddannelse.

Der er samlet blevet afsat 650.000 kroner i Budget 2018 til Garantiskolen.

Pengeposen skal blandt andet gå til at aflønne en uddannelsesvejleder, der skal være tovholder på projektet, og som skal sørge for at følge op på, om eleverne møder op det sted, hvor de er i såkaldt »snusepraktik«.

Britta Nielsen (SF), der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Ringsted Kommune, glæder sig over tiltaget.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé og et meget spændende tiltag, siger formanden, der har været med til at udarbejde forslaget til Garantiskolen.

Hun mener, at ordningen kan bidrage til, at færre unge bliver tabt i uddannelsessystemet.

- Problemet er, at når de dropper ud, så kan der nemt gå et halvt år, hvor der sker nogle ting, som ikke er så gode i forhold til at komme i gang igen. De unge kan for eksempel få vendt op og ned på nat og dag. På denne her måde ryger de ikke ud af systemet, de bliver samlet op, og der er en person, der hjælper dem igennem og sørger for at følge op på dem, forklarer Britta Nielsen om Garantiskolen, som kommer til at holde til ved siden af Ringsted Kommunes Ungeenhed (UU) på Nørregade 100 i Ringsted.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk