10. juli 2020
Rasmus Jensen, Alberte Jensen og Melia Arpe fra Skeespejderne i Allindelille var blandt de danske deltagende på verdens største spejderlejr.
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Jensen, Alberte Jensen og Melia Arpe fra Skeespejderne i Allindelille var blandt de danske deltagende på verdens største spejderlejr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Allindelille til West Virginia: Lokale spejdere på verdens største lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Allindelille til West Virginia: Lokale spejdere på verdens største lejr

Tre unge medlemmer af Skeespejderne i Allindelille har været afsted på World Scout Jamboree i West Virginia, der er verdens største spejderlejr, og fået sig en oplevelse for livet.

Ringsted - 13. august 2019 kl. 12:28
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To uger i et gammelt amerikansk minedistrikt med white water rafting, kajaksejlads, mountainbiking, klatring, bueskydning sammen med 45.000 andre unge spejdere. Den oplevelse rigere er Melia Arpe, Alberte Jensen og Rasmus Jensen fra Skeespejderne i Allindelille blevet her over sommeren. De tre unge spejdere har været afsted på World Scout Jamboree, der er verdens største spejderlejr og som finder sted hvert fjerde år. I år foregik den i West Virginia i USA.

Turen til USA koster omkring 23.000 kroner, så Arpe, Jensen og Jensen har sparet sammen ved hjælp af alt fra tøjindsamling til pandekagebagning, ligesom de har søgt en række fonde og legater. At få deres unge ud i verden er en prioritet hos Skeespejderne, fortæller leder Søren Sjales Jensen.

- Vi har gennem de sidste mange prioriteret at hjælpe vores unge til at komme afsted på de her lejre, da det er dannelsesrejse, der styrker dem og giver dem mod på livet, siger Søren Sjales Jensen i en pressemeddelelse.

De tre unge kom hjem fra USA i starten af august, men allerede nu er Skeespejderne begyndt at planlægge turen til næste World Scout Jamboree, som kommer til at finde sted i Sydkorea i 2023.

Kulturmøde

På World Scout Jamboree i West Virginia mødte Melia Arpe, Alberte Jensen og Rasmus Jensen spejdere fra 152 lande, lige fra Bhutan til Peru. De oplevede også en anden måde at være spejder på end i Danmark.

- På lejren var teltene sat op på forhånd, og man sov på feltsenge frem for liggeunderlag. Så det er noget anderledes, end det vi er vant til som spejdere i Danmark, hvor vi har et større fokus på det primitive lejrliv, siger Rasmus Jensen.

Ud over de 15 dage på spejderlejren, har de tre unge spejdere også brugt fem dage på sightseeing i hovedstaden Washington D.C.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk