25. september 2021
Foredragsholder, journalist og forfatter Lars Ringholm holder foredrag om Genforeningen i 1920. Foto: Anders Ole Olsen
Foredragsholder, journalist og forfatter Lars Ringholm holder foredrag om Genforeningen i 1920. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om Genforeningen i 1920

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om Genforeningen i 1920
Ringsted - 12. september 2021 kl. 15:55

RIngsted: I 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland kom tilbage til Danmark, efter at det triste nederlag til Preussen i 1864 havde indlemmet denne del af Danmark i Det Tyske Rige.

Vi ser alle for os billedet af Genforeningen med Kong Christian den 10. på sin hvide hest ride over grænsen og dermed officielt tilkendegive, at Sønderjyllands 56 år under tysk herredømme nu var forbi. Alle de spændende, sørgelige og voldsomme begivenheder, der førte frem til denne glædelige udvikling, vil skribent og foredragsholder Lars Ringholm udførligt berette om, når han den 13. oktober klokken 14.00 med et års coronaforsinkelse kommer på besøg i Ældre Sagen, Ringsted.

Lars Ringholm betegner sig selv som historiefortæller og betragter fortællingen som en grundlæggende del af den demokratiske tradition med rødder tilbage til Grundtvig.

- Historien er således ikke bare årstal og kongerækker, men beretningen om levende mennesker og om, hvordan de satte deres præg på deres samtid og dermed bidrog til fremtiden, udtaler Lars Ringholm i en pressemeddelelse.

Tilmelding til foredraget kan finde sted på Ældre Sagens kontor i Hyldegården, Hyldegårdsvej 42, Ringsted, torsdage i kontortiden fra klokken 10.00-12.00 fra den 23. september enten ved personligt fremmøde eller ved henvendelse på telefon 20 36 44 62. I sidstnævnte tilfælde med straksbetaling via Mobile Pay.

Ældre Sagen, Ringsted gør opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser til rådighed og glæder sig til at kunne byde på fortællingen om et område, der i dag står som et mønstereksempel på, at tidligere fjender i et grænseland ved ihærdigt arbejde kan komme til at leve fredeligt side om side.

Der bydes undervejs i foredraget på en kop kaffe og en lille kage.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk