4. juni 2020
Det var en varm dag at stå i kø.
gallery icon

Se billedserie

Det var en varm dag at stå i kø.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folk stod i kø til brandudsalg hos JYSK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk stod i kø til brandudsalg hos JYSK
Ringsted - 23. april 2020 kl. 17:34
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen bagte, mens køen af tilbudsjagere snoede sig ned ad Industriparken i Ringsted, hvor JYSK torsdag formiddag tog hul på fire dages brandudsalg med masser af dyner, puder, tæpper og andre varme sager, som egentlig passede bedre til en iskold vinterdag.

Selv om en voldsom brand onsdag den 15. april desværre havde raseret hele butiksbygningen, var der masser af næsten uskadte varer til spotpriser.

Den samlede varebeholdning skønnes af JYSK til en værdi på mindst to millioner kroner. Men da dankortet blev kørt igennem, var det ofte til priser, der lå på en tredjedel af normalprisen.

- Vi håber da på salg for én "mil." Alt skal væk. Vi må ikke flytte noget som helst med til det nye sted, sagde butikschef i JYSK i Ringsted Sine Starup Petersen, da DAGBLADET Ringsted traf hende midt mellem brandsodede varer og nysgerrige kunder.

Udsalget foregik i det fri, men bag en større indhegning.

Vagter med kundetællere sikrede med stor omhu, at der i henhold til corona-restriktioner højst var 80 personer af gangen bag indhegningen. Til det formål fungerede de afmærkede parkeringsbåse fint.

Lænestolskup

Nogle af de første kunder, der gik gennem kasseapparatet var mor og datter, Bente Rose og Linea Rose. De havde ventet i kø siden klokken 8 frem til åbningen klokken 10.

Linea Rose havde gjort et kup. Hun havde fundet en stor og uskadt kurvelænestol med hynder til en værdi af 2.500 kroner. Den blev solgt for 600 kroner.

- Jeg ønskede mig en ny stol. Men jeg har ventet med at købe den. Jeg har gået og holdt øje. Jeg bor ret tæt på og kan huske den sidste brand i JYSK (31. marts 2009, red.), sagde Linea Rose.

De to kvinder havde også fundet en moskusdyne, en kommode og adskillige sæt sengetøj til rene røverpriser.

En klump i maven

Omkring 15 ansatte har arbejdet hårdt for at få alt på plads tefter branden.

For Sine Starup Petersen, der overværede selve branden, var det lidt vemodigt:

- Da jeg kom herned, brændte det kun lidt i den ene ende, og vi troede det stoppede der. Men så nåede det til gasfyret, som gav et kæmpe brag, og brandmændene måtte ud af bygningen af hensyn til deres egen sikkerhed. Så tog det fat.

- Jeg fik en klump i maven, fordi jeg lige er startet den 1. februar. Butiksteamet og jeg har knoklet med at få butikken gjort i god stand. Nu skal vi starte forfra. Men vi må bare se positivt på det. Og vi bliver jo i Ringsted - det er vigtigt at huske på.

JYSK's landechef Bo Victor Andersen var også til stede. Han skulle med den øvrige ledelse rundt og se på mulige fremtidige lokaler. De skulle blandt andet se på det nedlagte Netto-lokaler i bymidten og en stor bygning på Tranevej.

Landechefen efterlyser folk, der selv har, eller andre, der har, egnede lokaler.

- Vi skal bruge mellem 1200 og 1500 kvadratmeter inklusiv lagerplads. Folk må meget gerne henvende sig, hvis de kender et sted, lød opfordringen.

Udsalget varer til og med søndag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk