23. september 2021
Borgmester Henrik Hvidesten (V) prøvede kræfter med gravemaskinen, da der var første spadestik på et stort boligbyggeri på det gamle kaserneområde i Ringsed. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Henrik Hvidesten (V) prøvede kræfter med gravemaskinen, da der var første spadestik på et stort boligbyggeri på det gamle kaserneområde i Ringsed. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til kæmpe boligbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til kæmpe boligbyggeri
Opdateret 14. september 2021 kl. 12:54
Ringsted - 14. september 2021 kl. 12:43
Af Kasper Frank

Byggeriet af et stort boligområde med 210 lejligheder går snart i gang. Det drejer sig om første etape af i alt 210 lejeboliger i det gamle kaserneområde i Ringsted, som bliver opført af Næstved-virksomheden Maycon A/S i samarbejde med Vognsen & Co Entreprise A/S.

arrow Læs også: Fyrværkeri antændte buske

Borgmester Henrik Hvidesten (V) og Bjarne Mayland tog tirsdag første spadestik til det nye store boligbyggeri.

Den første af i alt tre etaper består af 48 seniorvenlige boliger, mens etape to og tre får hver 81 boliger til både enlige, seniorer og familier.

Første etape opføres tæt op ad de eksisterende kasernebygninger, og ud over at tage et spadestik med håndkraft, fik Henrik Hvidesten også mulighed for at prøve en af de store gravemaskiner, som snart forvandler grunden til moderne lejligheder.

Glad for gravemaskiner

Det havde han tydeligvis prøvet før, borgmesteren, som generelt er glad for synet af gravemaskiner.

- På byrådsmødet i aftes var der et af byrådsmedlemmerne, der mente, at Ringsted efterhånden var ved at være kendt for at være byen, hvor der graves. Og som byrådsmedlemmet gjorde opmærksom på, giver det naturligvis gener. Men jeg har det sådan, at de mange byggekraner og entreprenørmaskiner, man møder på sin vej rundt i kommunen er et udtryk for udvikling. Der graves, fordi der bliver skabt nyt, lød det blandt andet fra Henrik Hvidesten, da han talte foran forsamlingen af entreprenører, byggefolk arkitekter og også en del fremmødte borgere, som var dukket op for at se nærmere på det store byggeprojekt.

Over 300 henvendelser

Projektudvikler Bjarne Mayland fra Maycon kunne fortælle, at man allerede har fået flere end 300 henvendelser fra folk, som er interesserede i boligerne, som er tegnet af JJW Arkitekter.

- Der er stor efterspørgsel på især seniorboligerne, sagde han.

Der etableres et orangeri ved hver etape, som skal fungere som mødested, hvor man kan dyrke fællesskabet.

Byggeriet af første etape ventes at være færdigt i november 2022, mens de næste etaper efter planen er færdigbygget i juli 2023.

Alle boliger i første etape har altan eller terrasse og vil variere i størrelsen fra 64-117 kvadratmeter. Der er også elevator i byggeriet.

arrow Pligt eller lyst til at arbejde
14. september 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:28
arrow Sabotage mod cykelløb: Skilte fjernet og glasskår på vejen
14. september 2021 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk