18. maj 2021
Forstander på Ringsted Krisecenter Kirsten Hejnfelt glæder sig over, at det lokale krisecenter er kommet med i projektet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Forstander på Ringsted Krisecenter Kirsten Hejnfelt glæder sig over, at det lokale krisecenter er kommet med i projektet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere voldsramte skal hjælpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere voldsramte skal hjælpes
Ringsted - 07. oktober 2018 kl. 08:09
Af Hans-Henrik Lærke

»Sig det til nogen« er navnet på et tre-årigt projekt, som skal tilbyde rådgivning til voldsudsatte kvinder og deres pårørende. Tre centre er i landet deltager: Ringsted Krisecenter, Randers Krisecenter og organisationen Danner deltager.

arrow Læs også: Offer for psykisk vold: - Jeg troede ikke, jeg var noget værd

Målet er at nå ud til så mange som muligt af de omkring 70.000 kvinder, der hvert år udsættes for psykisk vold i nære relationer, men ikke opsøger professionel hjælp til at komme ud af volden. Kvinderne og deres pårørende kan gennem projektet blive henvist til rådgivningsforløb i København, Ringsted og Randers.

- Som noget helt nyt tilbyder vi et sammenhængende rådgivningsforløb til både voldsudsatte kvinder og pårørende. 'Sig det til nogen' gør det muligt at give livsafklarende samtaler til truede kvinder og ikke mindst rådgivning til pårørende. Vi ved, at volden kan fastlåse kvinden, og der kan være brug for at komme hende til undsætning. Derfor kan pårørende spille en vigtig rolle i det voldsforebyggende arbejde, siger Kirsten Hejnfelt, leder af Ringsted Krisecenter.

For kvinder, der lever i voldelige forhold, er der risiko for, at volden bliver hverdag og derfor ikke tages tilstrækkeligt alvorligt.

- Gennem vores arbejde kan vi se, at mange kvinder venter alt for længe med at opsøge hjælp. Dels er dét at leve i et forhold med kontrol, pres og stærk ubalance forbundet med tabuer. Nogle identificerer sig ikke som udsat for vold, fordi den psykiske vold har fjernet deres fornemmelse for, hvad der er rigtigt og forkert. Og mange kvinder tænker, at der sikkert er nogen, der har det værre end dem selv, siger Lisbeth Jessen, direktør i organisationen Danner.

Hun fortsætter:
- Budskabet til disse kvinder er, at det aldrig er for sent at opsøge hjælp og rådgivning hos professionelle - og sat lidt på spidsen: det er bedre at spørge for tidligt end for sent, siger hun.

Tal fra Socialstyrelsen viser, at krisecentrene får knap 10.000 henvendelser om året fra folk, der søger voldsfaglig hjælp og rådgivning. Det tal skal holdes op imod VIVE's kortlægning af omfanget af psykisk vold, som viser, at godt 70.000 bliver udsat for psykisk vold hvert år. Det svarer til fire ud af 100 kvinder og efterlader titusindvis af kvinder, som trods vold ikke opsøger en voldsfaglig rådgiver.

»Jo før, des bedre« er devisen i mange former for behandling. Det gælder også, når voldelige relationer skal takles.

Projektet begyndte 1. oktober og kører frem til 2021. Indsatsen er finansieret af støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

På sigt er det ambitionen, at tilbuddet bliver permanent og landsdækkende, så voldsudsatte kvinder får ret til substantiel rådgivning, selvom de ikke flytter på krisecenter.

arrow Krisecenter fejrede 40 års fødselsdag
26. august 2018 kl. 08:24 Opdateret: kl. 08:24
arrow Krisecentrets sansehave giver håb og liv
05. juli 2018 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk