14. maj 2021
I dag åbnede et nyt testcenter i Ringsted, så man hurtigt kan få testet medarbejdere og borgere, der kan have været udsat for smitte.
gallery icon

Se billedserie

I dag åbnede et nyt testcenter i Ringsted, så man hurtigt kan få testet medarbejdere og borgere, der kan have været udsat for smitte.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere smittede kan ikke selvisolere sig - kommune træder til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere smittede kan ikke selvisolere sig - kommune træder til
Ringsted - 04. august 2020 kl. 18:28
Af Ulla Jensen

Ringsted Kommunes er forpligtet til at træde til, når en mindre gruppe af slagterimedarbejdere smittet med Covid-19, ikke har mulighed for at selvisolere sig grundet trange boligforhold.

arrow Læs også: Forbereder sig på nyt udbrud: Danish Crown laver risiko-lister over ansatte

Det fortæller borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten.

- Hverken Ringsted Kommune eller Danish Crown som arbejdsgivere kan bestemme, hvordan folk vil bo, så længe det sker under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold. Men hvis man ikke kan selvisolere sig i sin egen bolig, er det faktisk en kommunal opgave at finde isolationsfaciliteter, siger borgmesteren.

Ifølge Henrik Hvidesten er et værelse med bad og toilet dog tilstrækkeligt til, at en person kan isolere sig. Det er først, når personen ikke har det, kommunen må træde til.

Tirsdag morgen havde Ringsted Kommune hjulpet otte smittede personer med et sted at selvisolere sig. De fleste var blevet indlogeret i en midlertidig bolig i Lejre Kommune. Ringsted Kommune råder nemlig ikke selv over ledige boliger til de syge.

- Lige nu har vi løst problemet med god hjælp fra vores nabokommune Lejre. Men der kan komme flere til, pointerer Henrik Hvidetsen (V).

- Vi ved jo, at mange steder bor medarbejdere forholdsvist tæt og flere deler et værelse. Og under normale omstændigheder kan de da også sagtens bo og opholde sig dér, lyder vurderingen.

Det er først under en ekstrem smittesituation som den, der er opstået på slagteriet i Ringsted, at det giver bøvl.

Ringsted Kommune er i dialog med flere nabokommuner om hjælp til at løse problemet.

Samtidig leder kommunen selv efter andre egnede boliger inden for kommunegrænsen, herunder midlertidige mobile boliger, som kan opstilles til formålet.

Mindst 79 personer på Danish Crown er smittet med Covid-19. Yderligere to personer, der har arbejdet på kommunale institutioner, er testet positive.

arrow Corona-isolerede skal bo i flygtningebolig
06. august 2020 kl. 16:05 Opdateret: kl. 16:30
arrow Yderligere 41 personer er smittet på Danish Crown
06. august 2020 kl. 12:13 Opdateret: kl. 12:14
arrow Ringsted får nye isolationspladser i landsby
05. august 2020 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:48
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk