18. september 2020
Tobaksaftalen lægger op til, at skoleelever på landets grundskoler ikke skal konfronteres med rygning eller anden brug af tobaksvarer, ecigaretter eller nikotinprodukter i løbet af skoledagen. Foto: Mette Lyhne
Tobaksaftalen lægger op til, at skoleelever på landets grundskoler ikke skal konfronteres med rygning eller anden brug af tobaksvarer, ecigaretter eller nikotinprodukter i løbet af skoledagen. Foto: Mette Lyhne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere elever tager snus i skoletiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere elever tager snus i skoletiden
Ringsted - 23. januar 2020 kl. 12:51
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To ud af tre folkeskoler med udskolingsklasser i Ringsted Kommune oplever, at eleverne i stigende grad indtager snus eller tyggetobak i skoletiden.

arrow Læs også: Skoletandlægen: Vi kan se, at flere unge tager snus

På Campusskolen og Vigersted Skole, der begge har udskolingsklasser, har en del elever skoddet cigaretterne for i stedet at putte de nikotinholdige brune tobaksposer under læben.

- Vi oplever desværre, at der er et stigende forbrug blandt vores elever, siger leder af Campusskolen Kristina Fischer.

Som en del af den nationale handlingsplan mod børn og unges rygning, som regeringen præsenterede før jul, skal alle ungdomsuddannelser, gymnasier og grundskoler gøres røgfri.

Handlingsplanen omfatter samtlige nikotinprodukter, men træder først i kraft i sommeren 2021.

Det er derfor fortsat op til kommunerne og folkeskolerne selv at udarbejde handlingsplaner og retningslinjer for rygning og brug af andre nikotinprodukter i skoletiden, hvilket de enten er i færd med eller allerede har gjort på Ringsteds folkeskoler i lyset af fremvæksten.

Nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at forbruget af snus og tyggetobak blandt især mandlige gymnasieelever er eksploderet.

I 2014 brugte 1,9 procent af drengene i gymnasierne snus, tyggetobak eller skrå dagligt. Fem år senere var andelen vokset til 11,3 procent.

arrow Folkeskoler sender tobaksposerne i skammekrogen
23. januar 2020 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:53
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk