26. juli 2021
Kewin Friis-Mikkelsen er en berejst ung mand. Forrige år turnerede han for eksempel rundt i Asien i flere måneder uden problemer. Men skituren til Østrig med tre gode venner, den fortryder han. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Kewin Friis-Mikkelsen er en berejst ung mand. Forrige år turnerede han for eksempel rundt i Asien i flere måneder uden problemer. Men skituren til Østrig med tre gode venner, den fortryder han. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire venner blev syge på skitur i berygtede Østrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fire venner blev syge på skitur i berygtede Østrig

Kewin Friis-Mikkelsen og hans venner skulle have været i Norditalien. De tog skiene med til Tyrol. Nu er de i bedring.

Ringsted - 18. marts 2020 kl. 07:31
Af Anne Wandahl
arrow Læs også: Irene kan først komme hjem lørdag: - Jeg er ikke sådan at slå ud af den

Føj for en rådden øl. Det var godt nok et skidt valg, men det anede Kewin Friis-Mikkelsen og hans tre venner fra Ringsted ikke, da de tog til Tyrol.

De havde allerede været i 2 dage på det nu berygtede skisportssted Ischgl og den lige så berygtede skibar Kitzloch, da det stod klart, at de var midt i en rotterede for coronavirus.

- Vi er ikke blevet testet for coronavirus, fordi man jo kun tester dem, der er meget syge. Det har vi ikke været. Men min læge er sikker på, at det er coronavirus, vi har haft, fordi vi har været i Tyrol og vi alle fire blev syge af det, fortæller Kewin Friis-Mikkelsen i telefonen fra sin lejlighed i Ringsted.

Fest blev til forvirring

Kewin Friis-Mikkelsen har nu været i karantæne siden i lørdags den 14. marts. Men den omvæltende skitur begyndte en uge før.

- Vi tog af sted den 7. marts. Vi ville gerne have været i Norditalen, men det blev jo lukket ned og gjort til orange område. Men vi ville jo på skiferie, så vi valgte at tage til Tyrol. Det fortryder jeg nu, siger Kewin Friis-Mikkelsen.

De fire venner kørte i bil hele vejen ned til det populære skisportssted, og her havde de det de første par dage skægt både på skiene ude i sneen og i diverse afterski-barer inklusive den nu mest kendte, Kitzloch.

Men så skiftede feststemningen i den grad.

- Der blev lukket og Ischgl blev rød zone den 9. marts, men det var først den 10, vi fandt ud af, at vi ikke skulle have taget derned. Der løb meget igennem hovederne på os. Hvad nu? Er vi smittede? Skal vi blive? Skal vi tage hjem?, og så kom der pludselig en masse i nyhederne om stedet. Vi tog kontakt til vores rejseselskab, siger Kewin Friis-Mikkelsen.

Der fik de ikke noget klart svar på, hvad de skulle gøre.

- Vi valgte selv at tage hjem, fordi udenrigsministeren begyndte at sige: »kom hjem, jer der er i Tyrol«, beskriver Kewin Friis-Mikkelsen.

Karantænen

Kewin og vennerne havde altså kun været i Tyrol i nogle få dage, men det var nok til at blive ramt af virus.

De omkring 13 timers køretur hjem til Danmark blev pludselig meget lang.

- På vej hjem i bilen begyndte jeg at få kriller i halsen, og dagen efter lå jeg med feber. Det var i fredags og det meste af lørdag, siger Kewin Friis-Mikkelsen.

Han har ikke været uden for sin lejlighed siden, heller ikke selv om han har været feberfri siden den seneste weekend.

- Når man kommer hjem fra en rød zone, skal man i karantæne, og det er jeg også, for det synes jeg, man som borger har pligt til, fastslår Kewin Friis-Mikkelsen.

Undren over reaktionerne

Han er tømrer og deltidsbrandmand på normale tider, men begge arbejdspladser er selvfølgelig indforstået med, at han er blevet hjemme. Og her har han så haft god tid til at fordøje den sygdomsbefængte skiferie.

For eksempel med tanker om, hvordan verden reagerede, da Tyrol pludselig kom i en kæmpe coronaklemme.

- Selv om Kitzloch lukkede, og Danmark satte at Østrig i rød zone, var alle andre andre afterskibarer åbne, og der var masser af mennesker. Vi har også været på flere. Jeg undrer mig over, hvorfor man ikke lukkede alt med det samme. Vi snakkede også om først, at det da var godt, vi ikke var fløjet derned, men det var faktisk ikke noget problem, for alle dem, der skulle flyve hjem, tog jo bare en anden rute.

Man lukkede for flyvninger direkte fra Innsbruck, men hvis man bare tog til Wien, kunne man godt flyve direkte hjem. Så folk kunne bare tage til Wien og alle andre lufthavne, der ikke var i rød zone, og sprede smitte der. Det er jo fuldstændig latterligt, siger Kewin Friis-Mikkelsen.

På vej op igen

Dagene hjemme i lejligheden har været lange.

Kewin Friis Mikkelsen har selvfølgelig ikke selv været uden for en dør, og gæster har ikke været indenfor. Hans familie køber ind for ham, men varerne bliver lynhurtigt afleveret nede i porten, og så er familien ellers gået igen.

Så det er lange dage, der skal fyldes ud i karantænetiden.

- Jeg har set en masse tv på Netflix og HBO, vasket tøj og sådan noget. Derudover har jeg brugt meget tid på at tjekke telefonen, facebook, nyhederne og fulgt med i udviklingen, fortæller Kewin Friis-Mikkelsen.

Han kan heldigvis se en ende på det.

- Min læge siger, at jeg måske kan komme ud på fredag. Tre dage efter, man har haft feber, er man stadig smittebærer, men derefter har man ikke mere Corona. Og jeg har haft normal temperatur siden i lørdags, siger Kewin Friis-Mikkelsen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk