21. marts 2019
De to gamle kammerater Torben Heron (tv) og Steen Olsen kender hinanden fra Vigersted Skole. De er begge gået kunstner vejen og talte begge ved ferniseringen. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

De to gamle kammerater Torben Heron (tv) og Steen Olsen kender hinanden fra Vigersted Skole. De er begge gået kunstner vejen og talte begge ved ferniseringen. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fernisering for jubilæumsudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fernisering for jubilæumsudstilling
Opdateret 24. september 2018 kl. 08:26
Ringsted - 22. september 2018 kl. 19:51
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 40. gang kunne Sct. Bendts Kunstgruppe lørdag byde velkommen til deres årlige udstilling, som i år er tilsat internationalt stjernedrys.

arrow Læs også: Når venskaber trives er 40 år ingen kunst

Det er lykkes at få Torben Heron til at udstille et udvalg af sine oliemalerier. Han har udstillet sin kunst verden over, og nu også i Ringsted. Det skyldes et langvarigt venskab med Sct. Bendts Kunstgruppens formand Steen Olsson.

- Som 22-årig var jeg ung skolelærer på Vigersted Skole. Jeg fik hurtigt kendskab til 12-årige Steen. Vi havde en fælles interesse for kunst, fortalte Torben Heron, da han fik ordet ved åbningstalen.

De to kunstnere har lige siden holdt forbindelse med hinanden. Hvad der begyndte som et lærer-elev forhold, blev til et venskab. De følger med i hinandens kunstneriske færden og udstillinger.

Foruden gæsteudstillerens bidrag er Anlægspavillonen fyldt med kunst fra Sct. Bendts Kunstgruppens syv medlemmer.

- Jeg forventer, at publikum får en spændende oplevelse af vores kunst. Der er masser at se på og forskellige stile: keramik, malerier og installation, siger Steen Olsson, som kunne konstatere, at ferniseringen var velbesøgt.

Udstillingen kan besøges ganske gratis. Der er åben i Anlægspavillonen hver dag mellem klokken 15 og 19 frem til 30. september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk