12. juni 2021
28-årige Julie Larsen debuterer som forfatter med børnebogen »My & Arthur« den 17. maj. Bogen omhandler en heks, der gerne vil være menneske, og hendes afdøde ven, der gerne vil vækkes tilbage fra det hinsides. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

28-årige Julie Larsen debuterer som forfatter med børnebogen »My & Arthur« den 17. maj. Bogen omhandler en heks, der gerne vil være menneske, og hendes afdøde ven, der gerne vil vækkes tilbage fra det hinsides. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farverig børnebog fortæller om barnlige hekse og søvnløse lig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Farverig børnebog fortæller om barnlige hekse og søvnløse lig
Ringsted - 14. maj 2021 kl. 12:41
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

At komme hjem til Julie Larsen er næsten som at træde ind i hendes børnebog.

Her - midt i Ringsted - danner lejlighedens mørkelilla vægge, tunge velourgardiner og utallige nipsgenstande kulisse til dagens hovedperson, der med sin lige så farverige forside og illustrationer ligger klar til en snak på sofabordet.

Når børnebogen »My & Arthur« udkommer mandag den 17. maj, er det 28-årige Julie Larsens allerførste. Og som navnet antyder handler den om et særligt venskab mellem to personer: En heks og hendes gamle afdøde ven Arthur, som indgår en pagt.

Hun skal kurere hans søvnløshed. Han skal lære hende at opføre sig som et rigtigt menneske.

- Bogen handler om et venskab, og hvor meget man skal strække sig for at tilpasse sig det. Heksen er meget dominerende og Arthur meget føjelig, og handlingen udspiller sig som en dynamisk dans mellem de to vidt forskellige venner, siger Julie Larsen.

Da Julie Larsen fik grønt lys af det lille Forlaget Snepryd, hvor hun indimellem også arbejder som redaktør, blev det lige pludselig alvor. Foto: Jens Wollesen

Hun er selv inspireret af de små følelser af irritation, der kan opstå i hverdagen. I supermarkedskøen eller i bilen på vej hjem fra arbejde, hvor hulemennesket og den lille splint af ondskab bliver afsløret.

- Helt grundlæggende handler min bog nok om, hvad det vil sige at opføre sig som et rigtigt menneske i sociale sammenhænge, hvor man skal tøjre sig selv, siger hun.

Kender til målgruppen

Det lyder vidtløftigt for en fireårig, som bogens målgruppe er sat til, men Julie Larsen ved, hvad hun snakker om.

Hun er selv mor, og bogen har hun på forhånd afprøvet på både sønnen og nevøen.

- De er begge to glade for den, og min søn vil rigtigt gerne have læst den op om aftenen. Han er dog også ved at være lidt træt af historien, siger Julie Larsen og nævner i samme ombæring, at hun begyndte at skrive på »My & Arthur" for seks år siden.

"My & Arthur" udkommer på Forlaget Snepryd den 17. maj. Bogen kan bestilles online eller købes i den lokale boghandel i Ringsted. Foto: Jens Wollesen

Her begyndte historien som en skriveøvelse på et tilvalgsfag på Syddansk Universitet, hvorfra hun er uddannet cand.mag. i Dansk.

Efter nevøen kom til verden, fik hun en konkret anledning til at færdiggøre bogen.

- Jeg ville gerne komme med noget andet end blomster, noget mere personligt, til dåben, og derfor voksede min bog fra skrivebordsskuffen til at blive en formfuldendt fortælling for ham, siger Julie Larsen.

Hårdt arbejde

Det var dog også hårdt arbejde at færdiggøre dåbsgaven.

Da hun fik grønt lys af det lille Forlaget Snepryd, hvor hun indimellem også arbejder som redaktør, blev det lige pludselig alvor.

- Jeg kan huske en aften, hvor jeg havde min søn hjemme, men også lige skulle skrive halvdelen af bogen færdig. Det var hårdt, men på den anden side kommer der næsten altid noget ud, når man sætter sig til tastaturet og er presset af en deadline, siger Julie Larsen.

Lige for tiden er Julie Larsen på jagt efter et rigtigt voksenjob, men hun skriver ikke kun ansøgninger. Hun har flere fortællinger i ærmet, og som hun smilende slutter:

- Jeg har efterhånden så mange nevøer og niecer, at de jo også skal have en bog.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk