21. januar 2021
Svend Aage Andreasen lægger 70-80 timer om ugen i sin blomsterforretning, men nu er det tid til ferie. Første punkt på dagsordenen er ifølge blomsterhandleren at pille julepynt ned hjemme i privaten.
Svend Aage Andreasen lægger 70-80 timer om ugen i sin blomsterforretning, men nu er det tid til ferie. Første punkt på dagsordenen er ifølge blomsterhandleren at pille julepynt ned hjemme i privaten.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farfar tager ferie: Corona giver bøvl i butikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farfar tager ferie: Corona giver bøvl i butikken
Opdateret 13. januar 2021 kl. 12:51
Ringsted - 13. januar 2021 kl. 12:07
Af Kasper Frank

Blomsterhandleren Farfars Blomster og Gaver i Ringsted er lukket frem til 1. april.

arrow Læs også: Farvehandler har bagdøren på klem

Indehaver Svend Aage Andreasen fortæller, at kombinationen af besværlige coronarestriktioner, renovering af forretningen og trangen til ferie gør udslaget.

- Vi har ikke haft ferie det seneste år, og vi arbejder seks-syv dage om ugen, så vi kan godt blive lidt trætte. For det andet har ejendommen været udsat for en større renovering. Der er skiftet døre og vinduer og fjernet nogle ting, så det ligner en byggeplads indenfor. Udlejeren skal fortsat renovere en hel del, og det skal de have plads til, siger han.

Og så til den måske væsentligste årsag: Corona. Restriktionerne gør det nemlig lidt besværligt at drive butikken som ønsket.

- Prikken over i'et var de nye restriktioner, hvor jeg nærmest går rundt med en tommestok og sørger for god afstand mellem kunderne. En meter kunne gå an, men med et afstandskrav på to meter, så begynder det at knibe at have kunder inden for døren. Det går fint, hvis der kommer en kunde ind og køber 10 røde roser, så er der plads nok. Men når der skal sælges buketter til en bisættelse, kommer der typisk flere familiemedlemmer ind ad gangen, og så er det fuldstændig umuligt, siger Svend Aage Andreasen.

Svært at holde afstand

Blomsterforretningen i Nørregade råder over 120 kvadratmeter bestående af tre forskellige rum. Det betyder ifølge Svend Aage Andreasen, at der i teorien kan være otte-ni kunder i butikken samtidig.

Problemet opstår, når der skal være to meter mellem hver person.

- Det er fair nok, at regeringen gør det, for lad os gøre en ordentlig indsats, så vi får udryddet coronaen en gang for alle, men rent praktisk er det meget besværligt, siger blomsterhandleren.

Butik og hjemmeside får en omgang

Nu kigger han og hustruen Sus Andreasen fremad og håber på et blomstrende forår i mere end én forstand, når butikken efter planen genåbner 1. april.

- Vi bruger tiden på at give hjemmesiden og butikken en overhaling, så vi er klar til, at der forhåbentlig kommer mere normale tilstande. Vi satser på at åbne igen, når der er plustemperaturer og plushumør, og folk render glade rundt i t-shirts i gaderne. Modsat nu hvor Nørregade nærmest minder om noget fra en spøgelsesby, siger Svend Aage Andreasen.

Afstandskravet på to meter gælder i første omgang frem til 17. januar.

arrow Vinhandlere: Mindre travlt, men folk bruger flere penge
05. januar 2021 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:21
arrow Butiksliv efter forlænget nedlukning: Skidt, skævt og nødvendigt
30. december 2020 kl. 15:57 Opdateret: kl. 14:57
arrow Butiksejer undrer sig: Må gerne holde åbent mellem jul og nytår
22. december 2020 kl. 15:54 Opdateret: kl. 14:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk