14. april 2021
Kasper Sonne er social- og sundhedsdirektør og ansvarlig for coronahåndteringen i Ringsted Kommune.
Kasper Sonne er social- og sundhedsdirektør og ansvarlig for coronahåndteringen i Ringsted Kommune.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Engelsk mutation i halvdelen af tilfældene: Kommune i markant smittestigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engelsk mutation i halvdelen af tilfældene: Kommune i markant smittestigning
Ringsted - 26. februar 2021 kl. 12:01
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Nu gik det ellers lige så godt, men seneste corona-målinger fra Ringsted peger desværre i en anden retning.

Efter at have holdt smitten nede i flere uger er Ringsted Kommune rykket op på en 14. plads på listen over kommuner med det højeste smittetryk. 36 nye smittede på en uge og et incidenstal over 100 gør desværre hele forskellen.

- Vi kan se, at der har været en stigning, og det skal vi selvfølgelig tage alvorligt, siger Kasper Sonne, social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune.

Kasper Sonne kan ikke sige, hvorfor der er sket en stigning, men blot konstatere, at plejecentret Knud Lavardcentret i denne uge har måtte skærpe besøgsrestriktionerne til borgere, som bor på en af de midlertidige pladser efter fem medarbejdere og fire borgere er blevet erklæret smittet med den engelske variant af Covid-19.

- Vi har fået at vide, at den engelske mutation udgør 51 pct. af tilfældene i Ringsted. Det er selvfølgelig et billede på, at den er ved at blive den dominerende variant, siger Kasper Sonne.

Livreddere fra Ringsted Svømmeland har testet skolepersonalet i Ringsted Kommune i den seneste uge. Foto: Jens Wollesen

Social- og sundhedsdirektøren oplyser, at der ikke er fundet smittetilfælde blandt det skolepersonale, der to gange er blevet testet på kommunens folkeskoler i denne uge.

Det er otte livreddere fra Ringsted Svømmeland, der tester skolepersonalet - hvad angår test af eleverne, er det umiddelbart ikke en kommunal opgave endnu.

- Vi skal tilbyde test af lærerne to gange ugentligt, hvorimod vi kun kan opfordre eleverne til det, siger Kasper Sonne, der følger situationen nøje, da den hele tiden kan udvikle sig med nye beskeder og retningslinjer.

Rekordmange vaccinationer i dag

Der er kommet så mange vacciner til Danmark i den seneste uge, at man i dag fredag gennemfører rekordmange vaccinationer.

Hele 33.180 borgere forventes at modtage første vaccinestik i dag, som led i Sundhedsstyrelsens planer om at vaccinere 400.000 borgere om dagen.

I Ringsted er næste skridt at få vaccineret de ældste beboere over 65 år på sociale botilbud som Bengerds Huse samt selvejende og private botilbud.

- Beboerne vil forhåbentlig blive vaccineret indenfor de næste par uger og i hvert fald i uge 10, slutter Kasper Sonne.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk