26. maj 2020
Theis Rasmussen på 15 år fra Ringsted er en af de 14 unge, som nu har prøvet politiets intense program for erhvervspraktikanter af. Foto: Camilla Schouw Broholm
gallery icon

Se billedserie

Theis Rasmussen på 15 år fra Ringsted er en af de 14 unge, som nu har prøvet politiets intense program for erhvervspraktikanter af. Foto: Camilla Schouw Broholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever får intense dage mellem politihunde og patruljevogne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever får intense dage mellem politihunde og patruljevogne

I nær fremtid er der god mulighed for, at det danske politi får nye elever fra Ringsted og resten af kommunerne i Midt- og Vestsjællands Politi.

Opdateret 15. september 2019 kl. 11:15
Ringsted - 15. september 2019 kl. 08:27
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i uge 37 har Theis Rasmussen fra Ringsted og 13 andre erhvervspraktikanter fået et meget koncentreret indblik i, hvad politiet render rundt og laver hver dag.

Fire piger og otte drenge fra skoler i Ringsted, Viby Odden og Roskilde ved nu, hvordan man tager fingeraftryk, hvad en politihund kan, hvor mange knapper, man kan trykke på i en patruljevogn og meget mere.

Allerede fra morgenstunden den første dag, blev de unge kastet ud i de samme fysiske og praktiske prøver, som ansøgere til politiskolen skal igennem.

Luskere og håndjern

De 14 praktikanter fik set hundepatruljerne i aktion. De prøvede at lave sporsikring med fingeraftryk, de testede de »fredelige« af politiets magtmidler på hinanden - altså håndjernene - ikke pistoler og pebersprays og knipler.

Derudover var de unge på gågaden i Roskilde for at forsøge sig som undercover-betjente, der lusker efter suspekte personer.

For Theis Rasmussen var det hele en oplevelse.

- Jeg synes jo, det virker rigtig spændende, og jeg drømmer måske om at blive betjent en dag i fremtiden, fortæller Theis Rasmussen via politiets kommunikationsafdeling.

Det er en af grundene til, at politiet tager erhvervspraktikanter.

- Vi vil rigtig gerne give dem en smagsprøve på livet som betjente, og vores arbejde er enormt alsidigt. Derfor kræver det også, at de kommer ud i hjørnerne af butikken og smager på det meste af vores arbejde, inden de kan få et velfortjent hvil, når de er færdige, siger lokalbetjent Nick Larsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Betjente er en mangelvare

For det danske politi mangler folk, og der kan jo være nogen, der via skolepraktikken finder ud af, at man gerne vil i politiet, når man bliver gammel nok.

Men der er også valuta for pengene med det samme for både praktikanter og politi.

Nick Larsen har sammen med sin kollega Enver Skov lavet praktikkens program, så det kan være med til at opdrage de unge til at blive gode samfundsborgere.

- Hvis man har lidt viden om politiets arbejde, ved man, hvad man skal lægge mærke til, når man skal anmelde forbrydelser, eller hvis man er vidne. Hvis de unge får en grundlæggende viden, kan det være, at de en dag er medvirkende til, at vi opklarer en forbrydelse, siger Enver Skov.

Fakta
  • Midt- og Vestsjællands Politi har erhvervspraktikanter to gange årligt - forår og efter.
  • Elever fra alle folke- og privatskoler i politikredsens 10 kommuner - Ringsted, Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Køge, Stevns, Lejre, Greve, Solrød, og Odsherred - kan søge.
  • Interesserede elever skal kontakte deres skoles praktikvejleder og få en ansøgningsformular.
  • Politiet tager op til 21 erhvervspraktikanter ad gangen blandt de ansøgere, der har politiet som første prioritet.
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk