17. september 2021
Søren Hesselberg Lund har overtaget West Presenning pr. 1. september. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Søren Hesselberg Lund har overtaget West Presenning pr. 1. september. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejerskifte i West Presenning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerskifte i West Presenning
Ringsted - 15. september 2021 kl. 17:00
Af Bodil Pinholt

Ringsted: I april bankede Søren Hesselberg Lund på hos West Presenning på Thorsvej og spurgte, om Jørn West ville sælge sin virksomhed. Det ville han gerne.

- Jeg har haft tanken i flere år, at jeg gerne ville afhænde det, siger Jørn West.

Det havde han røbet for en af sine kunder, der kender Søren Hesselberg Lund, og det fik Søren Hesselberg Lund til at kontakte Jørn West.

- Det er da langt den bedste løsning, når der kommer én ind ad døren og siger goddav, jeg vil gerne købe, siger Jørn West.

Han har det rigtig godt med, at afhænde virksomheden, der har været i familiens eje siden 1950.

- Det var min far, der startede i 1950, fortæller Jørn West.

Dengang var det sadelmager og møbelpolster-virksomhed. Jørn West kom med i firmaet og sidst i 1960'erne begyndte han med presenninger.

Jørn West overtog virksomheden i 1990. Han er glad for, at det er Søren Hesselberg Lund, der nu står bag roret, for de er enige i mange ting.

Søren Hesselberg Lund overtog virksomheden den 1. september og fortsætter under navnet West Presenning Eftf. ApS. Siden 1. august har den nye ejer været i "lære" på værkstedet. Jørn West fortsætter i virksomheden indtil udgangen af 2022.

Søren Hesselberg Lund bor i Værløse og har været selvstændig tømrermester.

- Det er et andet håndværk og nye materialer. Det er ligesom at komme i lære igen, men jeg har håndelaget. Jeg ved hvordan, jeg skal bruge en maskine, siger Søren Hesselberg Lund.

Det er dog nyt, at han skal arbejde med presenninger og symaskine.

- Jeg går stadig rundt med en tommestok i lommen, som jeg altid har gjort, fortæller Søren Hesselberg Lund.

Og netop det at kunne tage nøjagtige mål, er lige så vigtigt når det gælder presenninger som i tømrerfaget.

- Det er et håndværk, som alt muligt andet, tilføjer Jørn West.

Det er ikke bare at lave en flad presenning. Som oftest bliver presenninger lavet efter mål, så de passer nøjagtigt til emnet, eksempelvis på en lastbil, container eller varebil.

Søren Hesselberg Lund lægger meget vægt på, at det håndværksmæssige er i orden og synes det er interessant at lave specialopgaver.

Cirka 75 procent af virksomhedens opgaver er til kørende materiel. Af mere specielle opgaver kan nævnes overdækning til hønsehuse senest har West Presenning lavet pavilloner til børnehaver med vinduer og sider, der kan lukkes af. Der er noget virksomheden gerne vil gøre mere i.

Søren Hesselberg Lund kører firmaet videre i samme ånd som Jørgen West.

- Jørn forstætter, så vi kan videreføre West Presennings traditioner med den gode kvalitet, understreger Søren Hesselberg Lund.

Ind til videre har læretiden for Søren Hesselberg Lund oversteget hans forventninger, og han har fået mange idéer, som skal vendes med Jørn West.

Den nye ejer beholder også virksomhedens øvrige tre ansatte, og vil meget gerne finde en yngre, som kan lære faget fra bunden. Det må meget gerne være en kreativ pige, understreger Søren Hesselberg Lund. Der er brug for kreativitet til mange opgaver.

Virksomhedsoverdragelsen bliver markeret med en reception den 1. oktober klokken 13.00 til 17.00, hvor der serveres mad og drikke fra pølsevogn.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk