1. marts 2021
Sunde fællesskaber, bedre fysisk og mental sundhed og færre sygedage. Der er mange argumenter for, at partierne vil hæve udgifterne til idrætsområdet. Foto: Anders Ole Olsen
Sunde fællesskaber, bedre fysisk og mental sundhed og færre sygedage. Der er mange argumenter for, at partierne vil hæve udgifterne til idrætsområdet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det mener Ringsteds spidskandidater om investering i motion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det mener Ringsteds spidskandidater om investering i motion
Opdateret 31. oktober 2017 kl. 20:59
Ringsted KV17 - 31. oktober 2017 kl. 14:02
Af Anna Egeris Karstoft

Mere energi i hverdagen, sygdomsforebyggende og færre udgifter til sygedagpenge. Idrætten har mange gode egenskaber. Det kan flere af spidskandidaterne til Ringsted Byråd i hvert fald blive enige om. Det er en af grundene til, at et flertal af partierne nu ønsker, at man hæver kommunens udgifter til idrætsområdet.

Sammenlignet med landets øvrige 97 kommuner, ligger Ringsted Kommunes udgifter da også i den lave ende.

I følge en undersøgelse foretaget af DGI fra juni i år, brugte Ringsted Kommune således 598,7 kroner til idrætten per indbygger i 2016 - og med dette tilskud indtager Ringsted Kommune en 76. plads på ranglisten over, hvilke kommuner der bruger mest på blandt andet at drive og anlægge idrætsanlæg, svømmehaller og stadier.

Efter en rundspørge foretaget af DAGBLADET blandt kommunens spidskandidater er det kommet frem, at seks ud af ti kandidater ønsker at hæve udgifterne til idrætten. Flere fremhæver blandt andet idrættens vigtige plads i forhold til folkesundheden.

- Folkesundheden er en af vores prioriteringer, og hvis vi skal gå all in på folkesundheden, så skal vi give flere penge til idrætten, udtaler Socialdemokraternes spidskandidat Per Flor (S) og uddyber, at en høj brugerbetaling for eksempel kan afholde nogle fra at dyrke motion.

Henrik Kjær (EL) mener desuden, at det kan være en god investering på den lange bane at øge udgifterne til idrætten.

- Der ligger en forebyggende effekt ved at bruge penge på idræt. Når man bruger penge på idrætsområdet, styrker man sundheden og sparer sygedagpenge og sygedage på den lange bane, ligesom idrætten er et godt sted, hvor de unge kan udvikle nogle sunde fællesskaber, forklarer han.

Og de gode og sunde fællesskaber er et argument, der går igen hos Nye Borgerliges spidskandidat Claus Bedemann (NB), der har en fortid som formand for Ringsted Bokseklub.

- Hellere et ringhjørne end et gadehjørne. Sporten har en opdragende funktion, ikke mindst for borgere af anden etnisk herkomst, der får mulighed for at være med i et sundt fællesskab igennem idrætten, forklarer han og uddyber, at de øgede udgifter til området skal finansieres med nogle af de penge, der på nuværende tidspunkt bruges til boliger og danskundervisning til flygtninge.

Det er dog ikke alle, der mener, at der skal postes flere penge i idrætten. Blandt andre borgmester Henrik Hvidesten (V) mener, der er blevet givet rigeligt til området.

- Jeg synes, vi bruger nok penge på idrætten. Vi har brugt yderligere ressourcer i forhold til tidligere år, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Også Liberal Alliances spidskandidat er skeptisk.

- Jeg tror i udgangspunktet ikke, det er et spørgsmål om ressourcer. Jeg vil hellere kigge på, hvordan pengene bliver brugt, lyder det fra Henrik Thomsen (LA).

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk