18. oktober 2021
Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bump skal forhindre gaderæs i industrikvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bump skal forhindre gaderæs i industrikvarter
Ringsted - 14. oktober 2021 kl. 14:48
Af Kasper Frank

I bestræbelserne på at standse det ulovlige gaderæs i Kærup Erhvervspark ønsker Ringsted Kommune nu at tage nye metoder i brug.

Det fremgår af dagsordenen på det næste møde i Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune.

Her skal politikerne tage stilling til, om der skal etableres en række vejbump på henholdsvis Kærup Parkvej og Kærup Industrivej.

Det er gentagne gange er konstateret, at der køres gaderæs i de sene aften- og nattetimer i Kærup Erhvervspark, lyder det i sagsfremstillingen fra kommunen.

DAGBLADET har ligeledes beskrevet, hvordan der periodevis har været flere episoder med ræs på Kærup Industrivej og Kærup Parkvej de senere år.

Begrænset virkning

Ringsted Kommune opsatte i foråret en række skilte, som skulle forhindre uvedkommende trafik i området mellem klokken 21-05, men det har haft begrænset virkning, og derfor vil kommunen nu tage de nye metoder i brug.

- Det skyldes, at skiltene ikke har haft den ønskede effekt. Oprindeligt var det et forslag fra politiet, hvor man tænkte, at hvis der var gaderæs, så kunne man ringe til politiet, som kunne komme og eventuelt udskrive bøder, siger Ivar Sande, centerchef i Vej- og Ejendomscentret i Ringsted Kommune.

Men det har altså ikke virket efter hensigten, og derfor skal der i bogstaveligste forstand lægges nye forhindringer ud for at forhindre gaderæset.

Busser og lastbiler kan passere

Hvis politikerne siger ja, bliver bumpene etableret som såkaldte pudebump. Det betyder, at biler bliver påvirket af bumpet, mens lastbiler og busser frit kan passere uden gene.

- Andre kommuner har løst problemet med bump i forskellige varianter. Vi havde håbet, at skiltning og politiets indvirkning havde været tilstrækkeligt, men den gik ikke, siger Ivar Sande.

Beslutningen skal træffes i Klima- og Miljøudvalget 28. oktober, og hvis det bliver et ja, forventer centerchefen, at vejbumpene kan være sat op inden for 14 dage.

Kommunens administration er derudover i dialog med Kærup Erhvervspark, da dele af vejnettet i erhvervsparken er private fællesveje. Det kan betyde, at private skal til lommerne, hvis gaderæset blot flytter hen på andre veje i området.

Flere bump

Tinvej er for bred til at, der kan etableres lastbilsvenlige bump, men kommunen er klar til at etablere traditionelle vejbump, hvis gaderæset fortsætter på Tinvej.

Flytter gaderæset til andre erhvervsområder i Ringsted Kommune, kan der opsættes lignende foranstaltninger, hvis politikerne siger ja.

Det vurderes, at de fire foreslåede vejbump vil koste 100.000 kroner at anlægge. Pengene kan tages fra en pulje, som rummer midler til forskellige trafiksikkerhedstiltag og kræve dermed ikke nye bevillinger.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk