15. september 2019
Mikkel Christensen (tv) og Kim Kristensen bruger de gamle tegninger af den cirkelformede belægning fra 1994. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Mikkel Christensen (tv) og Kim Kristensen bruger de gamle tegninger af den cirkelformede belægning fra 1994. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bump fra 1994 er på vej tilbage i Søgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bump fra 1994 er på vej tilbage i Søgade
Ringsted - 26. marts 2019 kl. 09:41
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man undrer sig over, at noget af den nyetablerede asfalt i Søgade i Ringsted pludselig er brudt op igen, er der en forklaring.

Det er brolæggerfirmaet Kaj Bøje Pedersen A/S, der er i gang med at genetablere en fartdæmpende brostensbelægning, som firmaet lagde for Ringsted Kommune første gang i 90'erne. Der skal lægges 16.200 chaussesten på 180 kvadratmeter vej.

Stenene blev taget op i forbindelse med kloakeringsarbejdet i Søgade i 2016. Ringsted Forsyning, der stod bag kloakarbejdet, er ansvarlig for at reetablere vejen, som den var, og nu genbruges de samme sten til belægningen. Under kloakarbejdet i Søgade er stenene blevet opbevaret på Ringsted Kommunes materielgård. Efterfølgende er de blevet afrenset, så de er klar til at blive brugt igen.

- Vi er to, der også var med, da vi lagde stenene første gang, siger brolægger og medejer af brolæggerfirmaet Kaj Bøje Pedersen A/S Mikkel Christensen, da DAGBLADET møder ham og hans kolleger i fuld sving med at udføre det gamle håndværk foran den ene ud- og indkørsel til parkeringspladsen i Søgade.

De to, der også var med første gang, er Mikkel Christensen og Kim Kristensen. De glæder sig over at få lov at genbruge stenene.

- Vi har været inde og hente de gamle tegninger frem, så vi kan lægge det som dengang, forklarer Mikkel Christensen.

Han henter sin mobiltelefon og viser, hvordan stenene har ligget med røde buer i svingretningerne.

Stenene skal ligge i en cirkel med røde og blå sten ind imellem. De røde sten danner buer i svingretningerne. Det var vist nok den eksterne rådgivende ingeniør, Ole Nielsen, der sammen med en arkitekt stod bag udformningen.

Ifølge en anden medindehaver af brolæggervirksomheden, Palle Bøje Pedersen, stammer tegningerne fra den 22. december 1994. Han mener, at arbejdet gik i gang umiddelbart derefter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk