13. april 2021
Det tidskrævende kontorarbejde skal med fusionen i stedet varetages af SuperBrugsen Hvalsø, der målt på omsætning er omtrent syv gange så stor som søsterforretningen mod syd.
Det tidskrævende kontorarbejde skal med fusionen i stedet varetages af SuperBrugsen Hvalsø, der målt på omsætning er omtrent syv gange så stor som søsterforretningen mod syd.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bred enighed om fusion af nødstedt supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bred enighed om fusion af nødstedt supermarked
Ringsted - 08. april 2021 kl. 12:27
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Den har været enebarn siden 1885, men i går aftes fik Dagli'Brugsen i Jystrup sig en storebror.

På aftenens ekstraordinære generalforsamling i brugsens bestyrelse stemte 57 for og bare en enkelt imod en fusionering med Superbrugsen i Hvalsø, der med direktør Kim Kanstrup i spidsen allerede nu har overtaget styringen af landsbyens nødstedte dagligvarebutik.

Stef Koch Mogensen, bestyrelsesformand i Dagli'Brugsen Jystrup, har hele tiden ment, at en fusionering med en større selvstændig dagligvarebutik er den bedste og eneste løsning efter årevis med underskud i kassen.

Alligevel er han overrasket over stemmetal såvel som enighed til gårsdagens generalforsamling.

- Vi forventede, at forslaget om en fusionering ville blive stemt igennem, men ikke med så stor enighed. Da vi snakkede om det i sommeren, var der en del kritiske røster, men man må sige, at det blev en klar afgørelse i går aftes, siger Stef Koch Mogensen og lovpriser samtidig Jystrup-borgernes engagement trods corona-tidens begrænsninger.

- Vi holdt generalforsamling i Stalden i Jystrup, hvor vi var fem til stede, mens resten sad derhjemme online. Vi havde skrevet på nettet, at man kunne komme og stemme i frisk luft og gå igen i tidsrummet mellem 19-20. Og det var der mange, der valgte at gøre, siger han.

Overtog fra 1. januar

Superbrugsen Hvalsø har overtaget Dagli'Brugsen i Jystrup med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar i år, og derfor har bestyrelsen da også allerede samarbejdet om ansættelsen af dagligvarebutikkens uddeler Andreas Lohmann.

Selvom direktør og uddeler nu skal finde fælles fodslag, og den lille landsbybrugs ikke er sig selv længere, betyder fusioneringen alverden, ifølge Stef Kock Mogensen.

- Jeg læste lige, at der i løbet af de sidste ti år er lukket 676 butikker landet over. Det samme ville vores gøre, hvis ikke vi gjorde noget drastisk, siger Stef Koch Mogensen og slutter:

- Historisk set er det ærgerligt med en overtagelse, for vi har selv drevet brugs siden 1885, men det var en helt nødvendig redningsplanke, hvis vi fortsat skal have en dagligvarebutik i Jystrup.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk