10. april 2020
Mas Matisen koret er endnu en gang ved at finde ansøgere til deres årlige legat. I år vil der blive uddelt mellem 30-50.000 kroner til unge musikere. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mas Matisen koret er endnu en gang ved at finde ansøgere til deres årlige legat. I år vil der blive uddelt mellem 30-50.000 kroner til unge musikere. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boogie Lasse svinger pisken over Mas Matisen koret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boogie Lasse svinger pisken over Mas Matisen koret
Ringsted - 22. august 2017 kl. 09:07
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vores tidligere dirigent var næsten blevet døv, så det er noget af et skift, nu hvor Lasse er kommet til. Han hører hver en lille lyd, fortæller Bjarne D. Nielsen, der er korleder i det historiske Mas Matisen kor i Ringsted.

arrow Læs også: Det glade kor deler de sidste penge ud

I August sidste år kom Lasse »Boogie« Jensen med i Mas Matisen koret, og til september skal koret spille sin første koncert med den nye dirigent.

- Koret har et højt musikalsk niveau, og selvom jeg svinger pisken lidt, hygger vi os alligevel, lyder det fra Lasse Jensen.

Siden Mas Matisen koret blev stiftet i 1972, har koret skænket mere end 300.000 kroner til unge musikere. Koret har samtidig et tæt samarbejde med Ringsted Musikskole, og her opdagede koret tidligt Lasse Jensen.

- Han har været på Ringsted Musikskole, siden han var barn. Her stødte vi på ham tidligt, og vi har fulgt ham siden, fortæller Bjarne D. Nielsen.

Efter at have holdt øje med den unge musiker i flere år, blev det besluttet at han skulle modtage et legat. Lasse Jensen fik i 2009 det hedengange Inger og Hans V. Petersens Musiklegat på 10.000 kroner.

I 2016 modtog han for anden gang et legat fra koret, der denne gang tildelte den unge musiker Mas Matisen-korets Musiklegat på 25.000.

- Lasse har været så trofast overfor vores kor. Han er kommet til alle vores arrangementer siden første gang, vi gav ham et legat, og da han tilbød at blive vores nye dirigent, tog vi imod med kys- hånd, fortæller Bjarne D. Nielsen.

I år uddeler koret mellem 30.000 og 50.000 kroner afhængig af legatansøgernes kvalitet. Der kræves skriftlig anbefaling fra en musiklærer, hvis man vil ansøge. Sidste ansøgningsdag er 29. august.

arrow Kor stopper efter 47 år
20. juni 2019 kl. 09:42 Opdateret: kl. 09:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk