21. september 2021
I SuperBrugsen står souschef Sara Pedersen nærmest i pakker til livet. For i kølvandet på den verdensomspændende købedag har de »mindst 75 procent flere pakker«.
gallery icon

Se billedserie

I SuperBrugsen står souschef Sara Pedersen nærmest i pakker til livet. For i kølvandet på den verdensomspændende købedag har de »mindst 75 procent flere pakker«.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Black Friday giver kæmpe pakkepropper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Black Friday giver kæmpe pakkepropper

Mens der bliver flere tomme butikker i bymidten, står købeglæden ikke stille i web-butikkerne, der giver rekordstore pakkepropper ved Ringsteds udleveringssteder.

Ringsted - 04. december 2019 kl. 12:35
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Det lader til, at ringstederne fik shoppet igennem under detailhandlens store Black Friday - i hvert fald på nettet.

arrow Læs også: Nyt udleveringssted i butik

For mens flere og flere butikker lukker i Ringsted bymidte, hober pakkerne sig op på byens store uddelingssteder i disse dage. Og DAGBLADET tør godt afsløre, at hvis de indeholder julegaver, bliver gaverne store i år.

På et af byens største uddelingssteder, tankstationen Circle K på Næstvedvej, har de måtte sætte et loft på pakkerne, der kommer fra allehånde danske webshops.

De skal nødigt ende i samme suppedas som sidste år, hvor de direkte måtte bede folk om at hente deres pakker af bar pladsmangel.

Black Friday
  • Black Friday er en verdensomspændende shoppingdag, hvor butikker kører favorable tilbud og priser.
  • Dagen stammer fra USA og falder hvert år den første fredag efter Thanks- giving, så typisk sidst i november måned.
  • Sidste år handlede danskerne for ca. 2 mia. kr., hvilket gjorde Black Friday til den største danske handelsdag nogensinde.
  • En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 9 ud af 10 danskere (92 pct.) kender til Black Friday, og at næsten hver femte dansker (21 pct.) planlagde at handle på dagen.

- Vi har sat et loft på maksimalt 400 pakker, for sidste år var den helt gal, siger Maria Frantzen.

Hun er ekspedient på tankstationen, som for tiden er fyldt helt op med pakker efter ikke bare Black Friday, men også tidens andre merkantile mærkedage såsom sidste uges »Black Week« og mandagens »Cybermonday«.

Nogle steder fortsætter slagtilbuddene sågar med at hjemsøge webbutikkerne, som om at Black Friday er udvidet til hele julemåneden.

- Jeg var nødt til at sætte loftet, for vi gennemgår simpelthen en rivende udvikling som pakkeshop, supplerer butiksansvarlig Hanne Friis og tilføjer:

- Jeg tror kunder vil os, fordi vi har noget længere åbningstider end andre i Ringsted, siger hun med henvisning til, at Circle K holder åbent 24/7.

Men hvor ryger de pakker, som den centrale tankstation ikke har plads til, så hen?

- De omtrent 700 pakker, vi ikke har plads til i dag, er sendt til SuperBrugsen på Nørretorv og Benløse Service, siger Hanne Friis, inden DAGBLADET spurter ud ad tankstationen for at se, om der vanker afmægtige pakkepropper der.

Flere end forventet

Og bingo, den er god nok.

I SuperBrugsen står souschef Sara Pedersen nærmest i pakker til livet. For i kølvandet på den verdensomspændende købedag har de »mindst 75 procent flere pakker«.

- En ting er, at vi får mange pakker selv, men i dag har vi for eksempel fået leveret 250 ekstra pakker fra Circle K, siger hun og pointerer, at SuperBrugsen i forvejen skulle have haft 300-400 pakker sammen med dem fra Post Nord, der tæller hen ved 150 styks.

- Vi har helt ærligt ikke plads til dem, men vi forsøger at overleve ved at bygge ud og bygge højt. Og så håber vi bare, at folk kommer og henter deres pakker hurtigt, siger hun og smiler hen imod køen på fire pakkehentere.

- Vi har haft mange pakker sidste år, men det overgår alle forventninger, at vi har fået så mange i år, siger Sara Pedersen, der dog er fortrøstningsfuld:

- Kunderne plejer at komme og hente pakkerne rimeligt hurtigt, så jeg tror også, at det kommer til at blive lidt mere stille og roligt i morgen, siger hun og tilføjer ironisk:

- Der får vi nemlig »kun« 400 flere.

Kan ikke komme ind

I Benløse Service kan man næste ikke komme ind ad døren for bar pakker. Her er både kiosk og spillehal blevet forvandlet til lagerlignende tilstande. Her står mere end 300 pakker klar til afhentning.

Det er dog ikke kun på grund af Black Friday, men noget spillehallen oplever igennem hele december.

Jens Wollesen

Sahar Bayat er indehaver af Benløse Service, hvor pakkerne hober sig op i kølvandet på Black Friday og den øvrige julehandel. Foto: Jens Wollesen


- Nu har vi GLS, DAO, Bring og PostNord, men vi har faktisk altid travlt i december. Folk er dog ret gode til at komme og hente, siger indehaver Sahar Bayat og kigger rundt i sin, ja pakkede kiosk.

- Det ser næsten altid sådan ud i ugerne op til jul, men der er faktisk en forskel fra sidste år. Pakkerne er blevet større i år, siger Sahar, der står ved siden af en pakke, som går hende til hofterne. Måske en stol eller en højtaler til et stereoanlæg?

I hvert fald sådan en størrelse, der ikke skal være for mange af. Mon ikke, den bliver hentet inden jul?

Rettelse:
Sahar Bayats navn samt butikkens navn er blevet tilrettet.

arrow Tre nye butikker udleverer pakker
14. august 2019 kl. 08:52 Opdateret: kl. 08:52
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk