22. juni 2021
Selv om lysfestivalen holdes op mod jul, vil der ikke være fokus på julemotiver.
gallery icon

Se billedserie

Selv om lysfestivalen holdes op mod jul, vil der ikke være fokus på julemotiver.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Unik lysfestival er skabt til hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Unik lysfestival er skabt til hele familien

Billetsalget er i gang til den nye spændende lysfestival, der åbner i Ringsted Lystanlæg 20. november. Publikum kan se frem til en 1,2 kilometer lang rute fuld af oplevelser.

Ringsted - 31. august 2020 kl. 08:44
Af Jakob Fønss

Fredag 20. november er der premiere på lysfestivalen »Lumierer - Enchanted Winter Forest« i Ringsted Lystanlæg.

Forberedelserne er i fuld gang i Lumierers lokaler på Fluebæksvej 190, der blandt andet også huser MK Illuminations danske afdeling.

Den nyansatte projekt- og eventchef i Lumierer Nadja S. Kalnæs og direktør Rasmus Fenger kører et tæt parløb for at få alle detaljerne på plads til den stort anlagte lysfestival, der bliver den første af sin slags i Danmark.

Målet med lysfestivalen er at bringe generationer sammen gennem fortryllende lysoplevelser, når de mørke vinterdage rammer Danmark.

arrow Læs også: Billeder og video: Perfekt vejr til åbningen af lysfestival

Lysfestivalen skal stimulere publikums sanser via funklende farver, interaktive oplevelser, stemningsskabende musik og smagfulde oplevelser fra specielt udvalgte food trucks.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde publikum inden for i lystanlægget, der vil være omdannet til en fortryllende skov fyldt med forskellige sanseindtryk på en 1,2 kilometer oplevelsesrejse. Vi bygger udstillingen op i forskellige rum undervejs. Her vil publikum blive mødt af en blanding af wauv-oplevelser og interaktive rum, hvor de selv skal være med til at skabe oplevelsen, forklarer Nadja S. Kalnæs.

Der bliver både rum med kolde og varm lyssætning. Foto: Jens Wollesen

Store 3d-motiver

Rasmus Fenger tilføjer, at lysfestivalen vil indeholde en blanding af sikre trumfkort og nye ideer, som skal afprøves for første gang.

- Blandt de sikre hit er vores store 3d-motiver i op til 13 meters højde, men vi kommer også til at eksperimentere med nye ting, som er sjove og spændende at arbejde med, siger Rasmus Fenger.

Han har brugt de sidste par år på at rejse rundt og finde inspiration på lysfestivaler i Canada, Frankrig og Østrig. Det vil nu i første omgang komme det midtsjællandske publikum til gode.

Derudover er det planen, at Lumiere vil holde en lysfestival et sted i Jylland i begyndelsen af 2021.

- Vi arbejder ud fra en treårsplan, der også rummer ideer om temafestivaler. Det kunne blandt andet være omkring Halloween, siger Nadja S. Kalnæs.

Lumierers nyansatte projekt- og eventchef Nadja S. Kalnæs er uddannet sceneproducent. Hun har tidligere været chef for Skvulp-festivalen og ansat i Live Nation og på forskellige europæiske teaterprojekter. Foto: Jens Wollesen

Livemusik i madtelt

De mange lysoplevelser i Ringsted Lystanlæg vil blive ledsaget af nøje udvalgt musik og levende billeder i de forskellige rum.

Alle dage vil der desuden være livemusik i et stort madtelt. Det er den lokale musik Jason Svendstorp, som vil spille på sin akustiske guitar.

- Vi har hyret ham til at spille alle åbningsdage, for vi vil gerne sikre os, at alle besøgende får tilbudt den samme oplevelse uanset hvilken dag, de køber billet til, påpeger Rasmus Fenger.

Billetterne er sat til salg via hjemmesiden https://www.lumierer.com/. De første 2500 billetter sælges til en nedsat pris.

arrow Magisk, smukt og overvældende
20. november 2020 kl. 08:10 Opdateret: kl. 10:27
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk