11. august 2020
Regnbuen er normalt et beskæftigelses-, aktivitets- og samværstilbud for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, men det er lukket under coronakrisen og nu omdannet til midlertidigt plejecenter.
gallery icon

Se billedserie

Regnbuen er normalt et beskæftigelses-, aktivitets- og samværstilbud for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, men det er lukket under coronakrisen og nu omdannet til midlertidigt plejecenter.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Kom med inden for i det nye plejecenter for coronasmittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Kom med inden for i det nye plejecenter for coronasmittede
Ringsted - 26. marts 2020 kl. 13:29
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af tre dage har Ringsted Kommune omdannet det midlertidigt lukkede beskyttede værksted Regnbuen til et plejecenter med plads til hele 70 sengeliggende borgere.

arrow Læs også: Nye tal: Stadig fald i indlagte med coronavirus

Pladserne på Frejasvej står i øjeblikket tomme, men hvis antallet af behandlingskrævende corona-smittede danskere fortsat stiger, er det et spørgsmål om tid, før Ringsted Kommune vil modtage plejekrævende borgere fra regionens sygehuse.

- Vi er i daglig kontakt med sygehusene, og nu er vi klar til et scenarie, som vi ikke håber kommer til at ske, siger centerchef i Ringsted Kommune Alice Morsbøl til DAGBLADET, mens hun viser rundt på stuerne.

Der er i første omgang oprettet 15 sengepladser med udstyr fra uddannelsesinstitutionen ZBC og kommunens eget hjælpemiddeldepot, men hvis behovet opstår, kan der indrettes 70 sengepladser i Regnbuens lokaler.

Derudover har kommunen fået indrettet 38 pladser i de normale aflastningsstuer på de kommunale plejecentre.

- Det har været vigtigt for os at få adskilt pladserne, så vi kan undgå at få plejekrævende coronasmittede borgere ind på vores plejecentre, påpeger Alice Morsbøl.

Der er bevidst presset fire senge ind i hvert lokale i det midlertidige plejecenter i Regnbuen.


Regnbuen er normalt et beskæftigelses-, aktivitets- og samværstilbud for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, men det er lukket under coronakrisen og nu omdannet til midlertidigt plejecenter. Foto: Jens Wollesen

- Det kan virke lidt sammenpresset, men vi er nødt til at tænke på vores personaleressourcer, forklarer leder af hjemmeplejen i Ringsted Kommune Sara Høyer.

- Det er en mentalt krævende opgave at passe coronasmittede patienter, for medarbejderne skal hele tiden sørge for, at deres beskyttelsesudstyr er intakt, så de ikke selv bliver smittet. Derfor er der brug for mere aflastning fra kolleger, end vi er vant til, tilføjer hun.

arrow Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job
06. april 2020 kl. 11:08 Opdateret: kl. 10:17
arrow Mød hverdagshelte i en coronatid
04. april 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 17:17
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk