5. juni 2020
Her ses en af de senge, som ZBC har udlånt.
Her ses en af de senge, som ZBC har udlånt.
Foto: ZBC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyttet værksted er omdannet til sengeafsnit på tre dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyttet værksted er omdannet til sengeafsnit på tre dage

Er der borgere fra Ringsted Kommune, som er eller har været smittet med coronavirus og sendes hjem efter behandling på sygehusene, er Ringsted Kommune klar til at modtage dem. Et særligt sengeafsnit er etableret i Værkstedet Regnbuen

Ringsted - 25. marts 2020 kl. 14:30
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Nye tal: Stadig fald i indlagte med coronavirus

Ringsted Kommune er i fuld gang med at gøre klar til at modtage hjemsendte patienter fra sygehusene.

Der er i løbet af blot tre dage blevet etableret sengeafsnit i Værkstedet Regnbuen på Frejasvej i Ringsted.

Bygningen huser normalt huser et beskæftigelses- og aktivitetstilbud for udviklingshæmmede borgere.

- Vi har tømt Værkstedet Regnbuen for alt, hvad der var af fast inventar, som hørte de sædvanlige brugere til. Og så har vi på tre dage etableret fuldt udstyrede sengestuer, så vi er klar til at modtage borgere, der sendes hjem fra sygehusene, siger centerchef for Social- og Sundhedscenteret i Ringsted Kommune Alice Morsbøl i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer:
- Det er foregået i et umanerligt godt samarbejde mellem kommunens centre og flere private firmaer, som også har taget ansvar for det her. De har gjort en stor indsats, for at få det til at lykkes.

Op til 70 pladser

I første omgang er der 15 sengepladser på det midlertidige plejeafsnit. Det kan udvides ved behov, så der i alt kan være sengepladser til omkring 70 borgere.

Plejeafsnittet er tiltænkt de borgere, der udskrives fra sygehusene med corona-smitte, og som normalt har brug for hjælp fra Ringsted Kommune, for eksempel fra hjemmepleje eller plejecentre.

Det midlertidige plejeafsnit er indrettet, så borgere, der har været smittet med coronavirus og er sendt hjem efter endt behandling på et sygehus, kan være isoleret, indtil de igen kan vende hjem.

Når en person har været smittet med coronavirus, skal vedkommende være fuldstændig rask i mindst to døgn, før der ikke længere er smitterisiko.

Ringsted Kommune har endnu ikke modtaget borgere, der har været i behandling på sygehusene, og som har været smittet med coronavirus.

Erfarent personale

Personalet på det midlertidige plejeafsnit på Værkstedet Regnbuen vil være sygeplejersker og social- og sundhedshjælpere fra Ringsted Kommunes hjemmepleje.

- Vi har udvalgt nogle af vores personaler, som er erfarne, og som ikke har små børn derhjemme. Selv om vi tager alle forholdsregler, så bliver de sundhedsprofessionelle jo udsat for smitterisiko. Bliver noget af personalet smittet, så nytter det ikke noget, at man går hjem og kysser på sin treårige datter derhjemme. Og du kan jo ikke forklare en tre-årig, at de altså lige skal holde sig væk fra mor, så det har vi eksempelvis også taget med i vores vurderinger, siger Alice Morsbøl.

De kokke, der normalt arbejder i Café Ingeborg, har udviklet gode og sunde menuer til de borgere, der skal være på plejeafsnittet.

Ringsted Kommune har blandt andet lånt senge fra Zealand Business College (ZBC) og et af kommunens plejecentre, og der er med kort varsel indhentet sengeborde, vaskefade og andre hjælpemidler til at møblere et fuldt fungerende plejeafsnit i Værkstedet Regnbuen.

- I det arbejde har uddannelsesinstitutionen ZBC velvilligt udlånet materialer, og flere private firmaer har hjulpet med løsninger på renovation, rengøring og meget andet, roser den kommunale centerchef.

arrow Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job
06. april 2020 kl. 11:08 Opdateret: kl. 10:17
arrow Mød hverdagshelte i en coronatid
04. april 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 17:17
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk