12. april 2021
Heinrich Braun er klar til at flette pilehegn i folks haver. Pr-foto
gallery icon

Se billedserie

Heinrich Braun er klar til at flette pilehegn i folks haver. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baugaarden kører ud og fletter pilehegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baugaarden kører ud og fletter pilehegn
Ringsted - 05. april 2021 kl. 10:49

Normalt er forårsmånederne booket med havemesser og flower shows for Heinrich Braun fra Baugaarden Living Art. Pandemien har dog stadig hårdt fat, og derfor er kalenderen fortsat tom.

Det har til gengæld givet tid og plads til nye initiativer i den lille virksomhed. Udover at flette en masse træer og skulpturer i pil og holde åbent i udstillingen i Allindelille nord for Ringsted, kører Heinrich Braun nu ud og fletter levende pilehegn på bestilling.

- Jeg er blevet spurgt mange gange, om jeg ville komme ud og flette hegn, men jeg har aldrig haft tid. I år er det netop blevet muligt, og jeg nyder at efterkomme den store efterspørgsel, der er på denne form for hækløsning, fortæller Heinrich Braun, ejer af Baugaarden Living Art, i en pressemeddelelse.

- Flere vil gerne flette hegnet selv, og de får en udførlig manual med, når de køber pilene hos os. Men til dem, som gerne vil have det lavet, kommer jeg ud og fletter hegnet på stedet, efter kundens ønsker til placering, form og længde. Så har de en færdig løsning, når jeg kører hjem. De lange pilevidjer stikkes i jorden og flettes i et harlekin-mønster. Hegnet har en højde på 120-130 cm fra starten. Når foråret springer ud, får hver pilevidje store grønne blade hele vejen fra jord til top, og en flot grøn hæk er hermed skabt. Hækken klippes, som alle andre hække, 1-2 gange i løbet af sæsonen, og den vil med tiden gro sammen i alle krydsene og blive utrolig flot og skulpturel.

Insektvenlig løsning
- Hegnet er smukt fra dag 1 med sit åbne harlekin-mønster, og i løbet af sommeren bliver det til en flot grøn hæk fyldt med løv, der giver læ for vinden. Til efteråret, når bladene falder, vil man igen kunne se harlekin-mønsteret, så det er en flot løsning hele året, siger Heinrich Braun.

Når Heinrich Braun etablerer et pilehegn, planter han 14-42 individuelle piletræer per meter alt efter, om hegnet flettes med 1, 2 eller 3 pilevidjer i hver retning.

Det tæller godt i klimaregnskabet, men fordelene stopper ikke her:

- Den største fordel ved denne hækløsning er, at den har en færdig højde fra starten. Man skal ikke vente i årevis på, at hækken vokser i højden. Derudover er pileplanten jo også en af insekternes helt store favoritter, da den er rig på pollen. Og så skal du ikke give Gori, griner Heinrich Braun.

I udstillingen på Baugaarden på Drisdalsvej 34 i Allindelille er der mulighed for at se flere hækløsninger og få en snak om levende pil i haven. Der er åbent i påsken, hver søndag og efter aftale.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk