20. september 2020
Den lokale afdeling af Dansk AutoCamping Forening holdt lørdag træf på Delingen i Ringsted. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den lokale afdeling af Dansk AutoCamping Forening holdt lørdag træf på Delingen i Ringsted. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autocampister holdt træf: En helt suveræn frihed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocampister holdt træf: En helt suveræn frihed
Opdateret 17. august 2019 kl. 14:21
Ringsted - 17. august 2019 kl. 14:00
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ringsted var med til at fejre "Autocamperens dag" lørdag, da det landsdækkende event først gang blev afholdt på Sjælland. Her fejres en livsstil, der er oppe i tiden, fordi "man har friheden til at gøre, hvad man vil".

Det er en usandsynlig grå dag. Sådan en dag, hvor skyerne hænger tungt og regnen falder stille, men stødt. Det ser dog ikke ud til at forskrække det fremmødte campistfolk, der lørdag glad og fro sidder tørskoede foran deres autocampere på Delingen i Ringsted.

"Regnen kan bare komme an" som en siger og peger op imod det dække, hende og manden sidder under.

Alle er mødt op for at fremvise deres forskellige bud på autocampere, der netop bliver fejret lørdag over hele landet. Eventen i Ringsted løber ikke bare af stablen første gang her i byen, men i det hele taget på Sjælland. Og det har Mogens Madsen fra den lokale afdeling af Dansk AutoCamper Forening (DACF) bl.a. sørget for:

- Autocamperturismen stiger kraftigt i hele Europa, og det er også den form for turisme, der stiger mest. Da Ringsted Kommune etablerede seks pladser i sin tid, var der hurtig bedækning, og da jeg var hernede i går var der også næsten fyldt op. Så jeg synes, det gav god mening at trække fejringen af autocamperen her til byen, siger Mogens Madsen, der har kørt autocamper med sin hustru siden 1982.

Campistliv i fremgang
Og det er helt rigtigt, hvad Mogens Madsen siger: I dag er der en eksplosiv interesse for det rullende sommerhus, som mange kalder autocamperen, der både tilbyder komforten fra det lille sommerhus og friheden fra den fleksible bilferie.

Selvom der endnu ikke er helt nye tal på området, viser tal fra European Caravan Foundation, at der i 2017 blev sat rekord med knap 111.000 indregistreringer af europæiske autocampere, hvilket betyder, at der i dag kører cirka 2 millioner registrerede autocampere rundt på Europas landeveje. Tyskland er suverænt det største autocamperland med 520.000 autocampere, mens Danmark har omkring 10.600 autocampere.

- Som vi plejer at sige, når folk kommer og spørger: I skal gøre op med jer selv, hvilken form for campister, I vil være. Kører man bare ned til Gardasøen for at holde der i 14 dage, så er det dumt med en autocamper, der lidt er beregnet til at køre rundt, siger René Olsen, der også er medlem af DACF, inden Mogens Madsen runder af:

- Som autocampist lever man vel næsten som en sigøjner, fordi det er så omflakkende en ferieform, siger han og tilføjer:

- Der er en suveræn frihed forbundet med det at eje en autocamper.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk