17. oktober 2021
Der har flere gange været større politiaktioner i Ringsted, mens iranerne boede og sendte satellittv fra Ringsted. Foto: Yngve Andersen
Der har flere gange været større politiaktioner i Ringsted, mens iranerne boede og sendte satellittv fra Ringsted. Foto: Yngve Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklage: Saudi-Arabien havde spioncelle i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Anklage: Saudi-Arabien havde spioncelle i Ringsted
Ringsted - 28. april 2021 kl. 16:35

Millioner af kroner fra den saudiske efterretningstjeneste, krypteret kommunikation og en iransk agent, der blev sendt til Midtsjælland for at planlægge en likvidering.

arrow Læs også: Anklager sletter lille del af anklageskrift i spionsag

Ringsted har i årevis været centrum for en konflikt mellem de mellemøstlige regimer Iran og Saudi-Arabien. Det fremgår af anklageskriftet i sagen mod tre medlemmer af den anti-iranske gruppe ASMLA med hovedkvarter i den midtsjællandske by, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

ASMLA kæmper for en løsrivelse af Irans sydlige Ahwaz-region, hvor en stor del af befolkningen har arabisk baggrund. Gruppen mener, at Iran uretmæssigt har besat området og undertrykker lokalbefolkningen, skriver DR.

De tre mænd tiltales i det ni sider lange anklageskrift for at have fremmet terror i Iran i samarbejde med en saudisk efterretningstjeneste samt for at have spioneret mod personer og organisationer i Danmark og udlandet på vegne af netop den pågældende saudiske efterretningstjeneste.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er det General Intelligence Presidency, Saudi-Arabiens største efterretningstjeneste, som anklagemyndigheden beskylder Ringsted-gruppen for at have samarbejdet med.

De tre mænd nægter sig ifølge deres forsvarsadvokater skyldige:

- Min klient nægter støtte til terrorisme og spionage. Efter hans opfattelse udøver ASMLA legitim modstand mod iransk undertrykkelse, siger Gert Dyrn, forsvarer for ASMLA-lederen, den ældste af de tre mænd.

- Der er derfor ikke tale om, at bevægelsens aktivitet er omfattet af dansk terrorlovgivning, som netop reserverer et rum for undertrykte folkeslags kamp mod diktatoriske regimer. ASMLA søger at opnå demokratiske rettigheder og selvstyre baseret på retsstatslige principper.

Retssagen mod de tre begynder efter planen torsdag et endnu ikke offentliggjort sted i Midt- og Vestsjællands retskreds.

- Det er en meget alvorlig sag, hvor personer i Danmark har udøvet ulovlig efterretningsvirksomhed og finansieret og fremmet terror fra Danmark i andre lande. Det bør selvfølgelig ikke finde sted på dansk jord, og derfor er jeg tilfreds med, at vi nu kan rejse tiltale i sagen, har Lise-Lotte Nilas, statsadvokat i København, for nylig udtalt.

Der ventes dom til november.

arrow OVERBLIK: Emirat blev iransk i 1925 og er nu centrum i spionsag
05. maj 2021 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:19
arrow Advokat: Den vigtigste sag siden retsopgøret efter Besættelsen
05. maj 2021 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:52
arrow OVERBLIK: Emirat blev iransk i 1925 og er nu centrum i spionsag
03. maj 2021 kl. 15:59 Opdateret: kl. 16:00
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk